Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Підозра по Онищенку досі не підписана

Середа, 13 липня 2016, 15:37

Підозра щодо депутата Олександра Онищенка, якого звинувачують у махінаціях з продажем газу "Укргазвидобування"  досі не підписана, що унеможливлює оголошення його у розшук.

Про це "Українській правді" повідомив голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький

"Я передав Генпрокурору в руки підозру по Онищенку в той день, коли парламент прийняв по ньому рішення (5 липня 2016 року). Поки ми добросовісно чекаємо, коли вона буде підписана і нам надійде", - сказав Холодницький.

На питання про те, в чому може бути затримка, він пояснив: "Я так розумію, що ще юридичний відділ Генпрокуратури має вивчити цю підозру", - сказав він.

За словами Холодницького, лише після того, як підозра буде підписана, Онищенко отримує статус підозрюваного, а отже тоді щодо нього можна буде діяти в рамках КПК, в тому числі оголошувати у розшук.

Як відомо, раніше правоохоронці заявляли, що Онищенко перебуває в Росії. Сам Онищенко наполягав, що готувався до Олімпійських ігор в Європі, хоча пізніше визнав, що після зняття з нього недоторканності і надання згоди на його арешт, він не зможе брати участь у змаганнях.

доповнено о 17:30 У ГПУ заявили, що досі працюють над підозрою: "Зараз складеться повідомлення про підозру. Враховуючи важливість і резонансність справи, її багатоепізодність, підозра складається з ретельним дотриманням всіх вимог КПК, щоб не дати можливість її оскарження адвокатами підозрюваного у судовому порядку".

Як відомо, 5 липня Луценко демонстрував журналістам повідомлення про підозру Онищенку і обіцяв, що "найближчим часом воно буде підписано в рамках закону".

 
Назар Холодницький і Юрій Луценко тримають підозщру по Онищенку 5 липня 2016 року
роман кравець

Оксана Коваленко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування