Підозру Кулику склали до його "впихання" у групу по Курченку – Ситник

Четвер, 14 липня 2016, 11:21

Директор НАБУ заявляє, що підозру прокурору сил АТО Костянтину Кулику склали до того, як керівництво ГПУ "впихнуло" його у групу щодо Сергія Курченка.

Про це він сказав під час спільного із керівником САП брифінгу у четвер.

"Питання про оголошення підозри було вирішено до того, як його впихнули у групу по Курченку", - сказав Ситник.

Він уточнив, що "підозра була складена до цього. А включення у групу, наведення краси, як це було сказано, це все реалізація сценарію із включення його (Кулика – УП)  групу з резонансних справи і в подальшому, щоб звинуватити нас, що ми виконуємо замовлення".

Ситник також заявив, що Кулик на допити не з'являвся, натомість надходили листи від керівників прокуратури, що він задіяний у невідкладних слідчих діях.

"Зараз робиться з нього образ героя, якого нібито ми паплюжимо. Питання про підозру було вирішено ще до включення в групу , ще раз наголошую", - сказав він.

На уточнююче запитання, хто саме "впипхнув" Кулика у групу по Курченку, Ситник сказав: "Керівництво Генеральної прокуратури. Постанова перебуває у матеріалах справи, щоб не розголошувати таємницю слідства, я скажу так: керівництво прокуратури".

На запитання, чи йдеться про чинне чи попереднє керівництво, Ситник сказав: "23 травня ми направляємо підозру, а через 4 дні вносяться зміни в цю групу".

На запитання УП, чи контактував Кулик за час провадження з військовим прокурором Матіосом, Холодницький відповів, що військовий прокурор сил АТО по своїй роботі повинен контактувати з головним військовим прокурором. 

 
НАБУ та САП оприлюднили стенограму телефонних розмов Кулика

У свою чергу перший заступник керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Грищук зазначив, що зараз всі заяви Кулика - це гра на публіку.

"Кулик у розмовах з високопоставленими колегами намагається в незаконний спосіб уникнути відповідальності. Особа достовірно знала, що йому будуть вручати в підозру, і він їхав у відрядження. Не зважаючи, що його викликали на допит, він зустрічався в Києві з високопоставленими людьми", - сказав Грищук.

"Щодо того, що він не живе з пані Німець. 26.06 Кулик писав смс посадовій особі з ГПУ "у мене під домом "Донбасівці" лякають дружину і дітей. Ви задоволені замовленням?" Тобто людина в стресовій ситуації пише, як є", - заявив Грищук.

САП та НАБУ оприлюднили також стенограми телефонних розмов Кулика, у яких він намагається отримати для себе позитивні характеристики та, як зазначив Грищук, використовує важелі впливу.

Ситник також зазначив, що НАБУ вимагає від Кулика пояснень по 1 квартирі, хоча загалом у нього 4 квартири.

"Ми інкримінуємо Кулику 1 квартиру, придбану після початку дії статті про незаконне збагачення, а є ще 3 квартири, придбані до цього", - сказав Ситник.

Як відомо, Юрія Луценка було призначено на посаду генерального прокурора 12 травня. 

Роман Кравець, Тетяна Кусок, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...