Справа ОПЗ: Лещенко чекає компромату на Мартиненка і Яценюка

П'ятниця, 15 липня 2016, 14:22

Депутат від БПП Сергій Лещенко розраховує, що розслідування справи заступника голови "Нафтогазу" Сергія Переломи надасть докази корупції екс-депутата від "Народного фронту" Миколи Мартиненка і екс-прем'єра Арсенія Яценюка.

Про це він заявив у п'ятницю в кулуарах Ради.

За його словами, правоохоронці виявили можливу причетність Переломи до корупційних схем на Одеському припортовому заводі, розслідуючи австрійські корупційні схеми Мартиненка.

"Я переконаний у тому, що пан Перелома був задіяний у цій сфері, це не могло відбуватися без відома пана Мартиненка. Тому що він був "смотрящим" саме за цим напрямком, газовими схемами, за державними підприємствами, за "Енергоатомом" від Яценюка. Тому я думаю, що це надзвичайно перспективна справа і я сподіваюсь, що Перелома буде давати викривальні свідчення як на Мартиненка, так і на Яценюка і ми побачимо в тюрмі, на лаві підсудних не тільки його, але і його високопосадових патронів", – сказав він.

"Пан Перелома – це людина Миколи Мартиненка. Одіозного соратника Яценюка, який був позбавлений депутатського мандату наприкінці минулого року, після того, як з'ясувалося і підтвердилося, що в Швейцарії проти нього ведеться кримінальне розслідування, що в Чехії ведеться розслідування, що в Австрії ведеться, а тепер в Україні", – додав він.

Як відомо, адвокатом Переломи є Ігор Черезов, який також був адвокатом Мартиненка.

У п'ятницю низка депутатів заявили про готовність взяти Перелому на поруки. Серед них був представник фракції "Народного фронту" Павло Пинзеник, який у четвертому і п'ятому скликаннях був помічником депутата Мартиненка.

14 липня керівник САП Назар Холодницький повідомив, що Перелома і перший застуник голови ОПЗ Микола Щуриков затримані у справі про розтрату коштів підприємства.

За його словами, слідство встановило, що в травні 2015 року у першого заступника голови правління НАК "Нафтогаз України", який є і головою наглядової ради ОПЗ "виник умисел на розтрату коштів вказаного товариства на користь "Укрнафти". Керівник САП розповів, що через компанію "Енергоальянс" була здійснена закупівля природного газу на суму 250 млн грн за необґрунтовано завищеними цінами відносно середньоринкових.

У четвер одеський губернатор Міхеіл Саакашвілі також заявляв, що Перелома є людиною Мартиненка і спільно з ним здійснював корупційні схеми на ОПЗ.

Олег Шанковський, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування