Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

ГПУ взялася за погрози Ляшка чернігівському прокурору

П'ятниця, 15 липня 2016, 17:12
ГПУ взялася за погрози Ляшка чернігівському прокурору
Facebook Олега Ляшка

Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом погроз Олега Ляшка на адресу губернатора Чернігівської області Віктора Носенка.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала прес-секретар генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган.

За її словами, справа відкрита у п'ятницю, після того, як у ЗМІ з'явився відеозапис телефонної розмови Ляшка з Носенком. Справа порушена за ч. 1 ст. 345 КК (погроза насильством щодо працівника правоохоронного органу у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків) та ч. 1 ст. 343 КК України (вплив у будь-якій формі на працівника правоохоронного органу з метою перешкодити виконанню ним службових обов’язків або добитися прийняття незаконного рішення).

"На теперішній час провадяться невідкладні слідчі та процесуальні дії, спрямовані на встановлення істини та забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування", – додала вона.

Сарган повідомила, що до Верховної Ради вже направлений лист та повістки щодо виклику депутатів, які можуть бути свідками вчинення злочину, для проведення слідчих та процесуальних дій за їхньою участю.

Вона також нагадала, що санкція ч. 1 ст. 345 КК України передбачає покарання у виді виправних робіт на строк до 2 років або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років, або позбавленням волі на той самий строк; санкція ч. 1 ст. 343 КК України передбачає покарання у виді штрафу до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до 1 року, або арештом на строк до 3 місяців.

Як відомо, у четвер прокуратура затримала на хабарі мера міста Мена Чернігівської області Геннадія Примакова, який є представником Радикальної партії, а також, за словами Ляшка, керівника партійної районної організації Менського району Валерія Гайдукевича.

Після цього Ляшко під час засідання Верховної Ради гучно обурився цими затриманнями. На його думку, звинувачення у хабарі є безпідставними, а справжньою причиною переслідування є спроба не допустити перемоги кандидата від РП на 206 окрузі на Чернігівщині на довиборах до Ради, які відбудуться у неділю.

На відео телефонної розмови Ляшка з прокурором чути, як депутат ображає прокурора, називає його "свинюкою" через надмірну вагу, погрожує в'язницею, стверджує, що після зміни влади в Україні винесе прокурора "на вилах" та вимагає від того піти у відставку.

"І можеш писати рапорти своєму Луценку дебільному, що Ляшко тобі дзвонив і казав, що ти харя, що ти свиня, що ти хабарник і що тебе в тюрму треба!" – кричав він у трубку.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування