В СБУ розповіли про затримане угруповання та його напади на банки та інкасаторів

Субота, 16 липня 2016, 12:51

CБУ затримало організоване угрупування, яке з 2014 року здійснювало розбійні напади на банківські відділення та інкасаторські машини, перевіряється його на причетність до 10 таких нападів. 

Про це 16 липня на брифінгу повідомив глава СБУ Василь Грицак. 

"Затримано групу, яка протягом тривалого часу здіснювала розбійні напади на банки, банківські установи та інкасаторів. Перевіряється причетність групи до 10 таких нападів", - зазначив він. 

Глава СБУ повідомив, що  один із затриманих за напад на інкасаторів у п'ятницю в Запорізькій області є громадянином Росії, який нещодавно отримав громадянство України, убитий - громадянин Латвії. 

Також під час брифінгу оприлюднено інформацію про те, що один із затриманих - військовослужбовець Нацгвардії України, двоє - цивільні громадяни. 

За словами Грицака, група була добре  навчена і добре озброєна. 

"Злочини скоювали з особливим цинізмом", - додав він. 

За місцем постійного перебування угрупування проведено низку слідчих дій, вилучено речові докази, які можуть свідчити про причетність групи до попередньо скоєних злочинів на території Запорізької та інших областей. 

За фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 257 Кримінального кодексу України (бандитизм).

У свою чергу перший заступник голови Нацполіції Вадим Троян повідомив, що затримано членів угрупування за ст.208. 

"Якісь поспішні заяви про те, з якої вони організації чи військової структури, робити не можемо, оскільки слідством це не доведено", - зазначив Троян. 

Як відомо, раніше у Нацполіції повідомили про напад невідомих на інкасаторську машину "Ощадбанку". Злочин було скоєно близько 17:00 на автодорозі Пологи-Оріхів в Оріхівському районі. Вони застосували пістолет, автомат, кулемет і ручні гранати.

Повідомлялося, що під час спецоперації силовики вбили одного з нападників (громадянин Литви) і поранили трьох. Двоє з нападників перебувають у важкому стані в лікарні. Ще двом вдалося втекти. 

Українська правда