Події в Туреччині впливають на оперативну обстановку в Україні – Грицак

Субота, 16 липня 2016, 15:42

Спроба військового перевороту в Туреччині накладає відбиток на оперативну обстановку в Україні.

Про це заявив глава СБУ Василь Грицак на брифінгу в суботу.

"Говорити про те, що СБУ не вживає (заходів – ред.), було би неправильно. Звичайно, настільки резонансна подія як переворот у серйозній, потужній країні Туреччині накладає відбиток на оперативну обстановку і в Україні", - сказав він.

За словами глави СБУ, "на кожного ця інформація діє по-різному" і він не коментуватиме можливі реакції на те, що відбувається в Туреччині, "починаючи від наших політиків і закінчуючи пересічними громадянами".

"Але говорити про те, що СБУ переведена в підвищену боєготовність – це нічого не сказати, вона й так кожного дня в підвищеній готовності", - сказав Грицак.

"Тому ми свої можливості спрямували в тому напрямку, щоб події в Туреччині жодним чином не вплинули на погіршення оперативної обстановки в Україні. І будемо робити все можливе для цього разом з правоохоронними органами – поліцією, прокуратурою, військовою службою правопорядку та іншими нашими союзниками", - підкреслив він.

Відповідаючи на питання, чи можуть стояти за подіями в Туреччині інші держави, Грицак сказав, що він не має таких даних.

"В мене є свої припущення, скажу відверто, але мені складно буде зараз їх аргументувати. Як керівник спецслужби я можу говорити, що хтось може бути до чогось причетний на підставі хоч якихось фактів. Але я розумію ваше питання і підводку гарну до цього питання. Я солідарний з вами. Я теж приблизно так само думаю, як і ви", - додав він.

Як відомо, в ніч на суботу в Туреччині сталася спроба військового перевороту. За словами прем’єр-міністра Біналі Йилдирима, в результаті загинула 161 людина і 1440 отримали поранення, було затримано 2800 військових турецьких збройних сил.

Прем'єр-міністр Туреччини звинуватив в організації спроби військового перевороту опозиційного мусульманського проповідника Фетхуллаха Гюлена.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування