Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Під час путчу в Туреччині загинули 265 осіб: 104 військові, решта цивільні

Неділя, 17 липня 2016, 01:52
Під час путчу в Туреччині загинули 265 осіб: 104 військові, решта цивільні

Кількість жертв зіткнень у Туреччині в ході невдалого військового перевороту зросла до 265 осіб, з них 104 військові, решта - цивільні особи.

Про це повідомили в адміністрації президента країни Реджепа Тайіпа Ердогана, передає BBC.

Як сказано в повідомленні, при спробі військового перевороту було вбито 104 заколотника, решта 161 жертва - цивільні особи. З них 20 осіб брали участь в зіткненнях на стороні бунтівних військових. Кількість поранених оцінюється в 1500 осіб.

Раніше було повідомлено, що в результаті спроби державного перевороту в Туреччині загинула 161 людина і 1440 отримали поранення.

У суботу парламент, будівля якого серйозно постраждала під час подій минулої ночі, почав екстрене засідання. На ньому всі чотири присутні в палаті фракції засудили спробу перевороту.

Всього після повстання заарештовано 2389 осіб, включаючи високопоставлених військових. Також втратили свої пости 2745 суддів різних рівнів, включаючи суддю Верховного суду країни Альпарслана Альтана.

Як повідомлялося, в ніч на суботу прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим заявив, що Туреччина зіткнулася з спробою повстання армії.

Група військових в Туреччині заявила, що взяла під контроль країну.

Водночас президент країни Реджеп Таїп Ердоган закликав турецький народ вийти на вулиці і в аеропорти, які були закриті для прийому літаків.

За кілька годин стало відомо, що уряд Туреччини контролює ситуацію в країні.

Прем'єр-міністр Туреччини звинуватив в організації спроби військового перевороту опозиційного мусульманського проповідника Фетхуллаха Гюлена.

Президент Ердоган закликав владу США видати Туреччині Ґюлена. З іншого боку, за словами держсекретаря США Джона Керрі, американська влада проведе розслідування і прийме відповідне рішення, якщо Туреччина надасть докази провини Гюлена.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування