Парубій: На початку вересня Рада прийме новий склад ЦВК

Неділя, 17 липня 2016, 20:35
Парубій: На початку вересня Рада прийме новий склад ЦВК

Спікер Андрій Парубій прогнозує, що на початку вересня парламент прийме новий склад Центрвиборчкому.

Про це він заявив в ефірі каналу ICTV у неділю, відповідаючи на питання, які законопроекти будуть розглядатися в першу чергу на початку наступної сесії Верховної Ради, що розпочнеться 6 вересня.

"Те, що нагорі лежить – я б назвав Центральну виборчу комісію. Те, що ми так і не вирішили, не знайшли політичного порозуміння в цій системі. Це рішення, яке потребує швидкого вирішення. Я думаю, що одне з перший рішень на початку вересня – буде формування нового складу ЦВК, як це передбачено законом", - сказав Парубій.

Говорячи про минулу сесію парламенту, спікер зазначив, що під час неї було прийнято 473 закони.

Найголовнішим з них він назвав рішення про судову реформу. "Я вважаю, що це рішення, понад 300 голосів, було ключовим під час цієї сесії", - сказав Парубій.

Ще одним важливим рішенням він назвав закон про декомунізацію.

"Окрім інших соціально важливих законів, особливо щодо національної безпеки, мені здається, дуже яскравим було питання про декомунізацію, яке об'єднало весь зал", - зазначив спікер.

Він також підкреслив, що в останній тиждень роботи парламент прийняв закони, необхідні для безвізового режиму.

"Тільки в останній тиждень ми прийняли майже 30 законодавчих актів, і серед них ті, що стосувалися екологічного напрямку, які нам потрібно було ще прийняти для безвізового режиму. Всі ці законопроекти були підтримані більшістю в залі, вони були прийняті. І ми можемо сказати, що законодавчу частину по виконанню безвізового режиму ми завершили", - сказав Парубій.

За його словами, "всі розмови про паралізацію ВР виявились перебільшенням, вона працювала".

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування