Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Суд заарештував комбата Надії Савченко, активісти не дозволяють вивести його

Субота, 2 липня 2016, 00:56
Суд заарештував комбата Надії Савченко, активісти не дозволяють вивести його

Увечері в п'ятницю, 1 липня, Печерський районний суд Києва заарештував на два місяці колишнього начальника штабу батальйону "Айдар" Валентина Лихоліта з позивним "Батя", під командуванням якого воювала Надія Савченко.

"Батю" закрили на 2 місяці. У залі виникла бійка. Суддю облили водою", - повідомив на сторінці в Facebook журналіст Сергій Іванов.

За його словами, вела засідання суддя Христина Гладун, "яка зняла з розшуку Андрія Портнова, і стосовно неї ГПУ розслідує кримінальне провадження".

Як повідомив нардеп від "Самопомочі" Єгор Соболєв, Лихоліт був затриманий співробітниками військової прокуратури за заявою мера Сєвєродонецька Валентина Казакова та його заступників.

"Затриманий військовою прокуратурою за заявою лідерів сепаратистів Сєвєродонецька - колишнього мера і його заступників. При яких місто опинилося в ЛНР. Вони звинувачують Батю в тому, що його бійці забрали у них фотоапарат та інші матеріальні цінності", - зазначив нардеп.

Пізніше правозахисниця Тетяна Близнюк повідомила, що депутати і активісти заблокували приміщення суду і не дозволяють вивезти Лихоліта. Зокрема в залі суду перебувають депутати "Самопомочі" Єгор Соболєв та Семен Семенченко. За словами Близнюк, в приміщення увірвалися озброєні «тітушки», сталося зіткнення. На вулиці біля будівлі суду активісти розклали шини.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування