ГПУ відправила до суду справу одного з поплічників Пшонки

Субота, 2 липня 2016, 15:09

До суду скеровано обвинувальний акт щодо екс-директора фіктивного підприємства ТОВ "Телсі", який упродовж 2013 року вчинив пособництво екс-керівництву ГПУ у заволодінні 69 млн грн бюджетних коштів, призначених на ремонт приміщень ГПУ.

Про це 2 липня повідомили у прес-службі Генпрокуратури. 

"Дії підозрюваного кваліфіковані за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 205, та ч.5 ст. 191 КК України", - повідомили у ГПУ.

Зокрема, статті, за якими підозрюють екс-директора "Телсі" - організація придбання особою суб’єкта підприємницької діяльності (юридичної особи) з метою прикриття незаконної діяльності, що заподіяло велику матеріальну шкоду державі;  пособництво заволодінню чужим майном в особливо великих розмірах, скоєному шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, а саме у сприянні вчиненню вказаного злочину іншими співучасниками наданням засобів, усуненням перешкод та заздалегідь обіцяним переховуванням слідів злочину і грошових коштів, здобутих злочинним шляхом.

"П’ять співучасників цього злочину вже засуджено. Вироки вступили в законну силу. Триває розслідування стосовно інших співучасників вчинення злочину", - повідомили у Генпрокуратурі. 

Як повідомляють "Українські новини", у пособництві при відміванні коштів екс-генпрокурором підозрюється син екс-депутата Верховної Ради Юрія Крука - Борис Крук. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...