Протаса відпустили під заставу

Субота, 2 липня 2016, 19:45
Протаса відпустили під заставу

Солом'янський суд Києва обрав запобіжний захід колишньому головному санітарному лікарю України Святославу Протасу у вигляді сплати понад 413 тисяч гривень застави.

Як передає УНІАН, таким чином суд відмовив стороні обвинувачення обрати для Протаса запобіжний захід у вигляді арешту, скориставшись альтернативним запобіжним заходом.

"Клопотання прокуратури задовольнити частково, призначити підозрюваному Святославу Протасу запобіжний захід у вигляді внесення застави в розмірі 300 мінімальних зарплат", - наголошується в рішенні суду.

Генпрокурора просила суд обрати для Протаса запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю внесення понад 413 тис. грн.

Представник державного обвинувачення Володимир Кривенко в судовому засіданні Солом'янського суду Києва заявив "є ризик, що він (Протас) буде переховуватися від досудового слідства".

Крім того, прокурор повідомив, що в даний час ще не прийнято рішення про вилучення у Протаса закордонних паспортів, де зокрема, є Шенгенська віза і віза з можливістю відвідувати США.

"Треба взяти до уваги той факт, що половина східного кордону не контролюється українською владою, а відповідно, Протас тим чи іншим чином може потрапити і ховатися в так званих "ДНР", "ЛНР", або виїхати в Росію. Прокуратура просить суд обрати для головного санлікаря Протаса запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю внесення понад 413 тис. грн", - сказав він.

Протаса затримали 30 червня за підозрою в організації схеми з розкрадання 400 тис грн бюджетних коштів. Разом з Протасом був затриманий начальник департаменту Державної санітарно-епідеміологічної служби Чепурний.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування