Луценко приїхав на суд до "Баті". В залі сталася бійка

Субота, 2 липня 2016, 20:36
Луценко приїхав на суд до Баті. В залі сталася бійка

Генеральна прокуратура підтримує клопотання захисту про зміну запобіжного заходу екс-начальнику штабу батальйону "Айдар" Валентину Лихоліту (позивний "Батя") на особисту поруку.

Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко, який перебуває в приміщенні Печерського районного суду, повідомила в Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

Фото з Facebook Сарган
Фото з Facebook Сарган

"При обранні міри запобіжного заходу до будь-якого учасника АТО потрібно враховувати таке поняття як гідність бійця", - сказав генпрокурор.

Фото з Facebook Сарган
Фото з Facebook Сарган

Луценко також повідомив, що засідання Апеляційного суду має розпочатися о 20.30.

Засідання буде проводитися в режимі відеоконференції між Апеляційним судом Києва і Печерським райсудом Києва, де знаходиться Лихоліт.

Обговорюючи можливу статтю звинувачення бійця, Луценко зазначив, що питання неоднозначне і підкреслив, що йому необхідна людина, яка змогла б зібрати воєдино справи всіх бійців, яких звинувачують в подібних злочинах.

"Якби бійці вчинили насильство по відношенню до дружини, дочки, дітей - мене б тут не було. Те, що ви у них забрали автомобіль, в цивільному житті розцінюється як грабіж, а в прифронтовій смузі і в цих обставинах - слідство повинно буде ще раз попрацювати над матеріалами. Я готовий пред'явити такі звинувачення бійцям паралельно з обвинуваченням цим керівникам місцевого самоврядування в сепаратизмі", - цитують Луценка "Українські новини".

Він також висловив надію, що парламент розбереться з тим, як вивести з-під дії цивільних законів тих, хто був змушений поводитися неоднозначно на війні.

Луценко також в особистій бесіді сказав Лихоліту, що не вірить в те, що той буде ховатися від слідства.

Водночас, як повідомляє УНІАН, в залі відбувалася велика бійка.

Народні депутати та представники добровольчих батальйонів вимагали, щоб половина присутніх в залі залишили його, тому що в залі не вистачало свіжого повітря. Частина людей вийшла з зали.

В коридорі і на сходах в будівлі суду чергує велика кількість правоохоронців в шоломах.

Лихоліт розповідав Луценкові про несправедливість свого затримання і висловив позицію, що клопотання прокурорів про арешт на два місяці сфабриковано.

Як повідомлялося, головна військова прокуратура підозрює бійця "Айдара" Лихоліта в грабежі, керівництві бандою, крадіжці автомобілів і погрозі вбивства правоохоронців.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування