Суд заарештував першого заступника голови ОПЗ Щурикова: застава 40,6 млн

Середа, 20 липня 2016, 11:21

Солом'янський районної суд міста Києва обрав першому заступнику голови правління ПАТ "Одеський припортовий завод" Миколі Щурикову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на строк 60 днів з правом внесення застави в розмірі 40 мільйонів 584 тисяч гривень.

Про це повідомляє в середу передає "Інтерфакс-Україна".

Цей запобіжний захід Антикорупційна прокуратура обґрунтовує тим, що утримання під вартою Щурикова не дозволить йому чинити тиск на свідків, які проходять у справі щодо нього, і не дасть йому можливості сховатися від слідства, виїхати за межі України.

За словами представника Антикорупційної прокуратури, Щуриков був затриманий і йому оголошено підозру в скоєнні особливо тяжкого кримінального злочину – розтрати майна ОПЗ в особливо великих розмірах за попередньою змовою з групою осіб, з використанням службового становища на суму понад 205 млн 181 тисячі гривень.

Як відомо, 14 липня керівник САП Назар Холодницький повідомив, що заступника голови "Нафтогазу" Сергія Перелому і першого заступника голови ОПЗ Микола Щурикова затримали у справі про розтрату коштів підприємства.

17 липня Солом'янський райсуд Києва взяв під варту першого заступника глави правління НАК "Нафтогаз" Сергія Перелому строком до 9 вересня з альтернативою внесення застави 80 мільйонів гривень.

Прокуратура просила суд обрати Щурикову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком 60 днів з правом застави в розмірі 205 млн 1 тис. грн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News