ВРЮ відклала розгляд справи про звільнення Царевич

Четвер, 21 липня 2016, 13:50

Вища рада юстиції перенесла розгляд справи про звільнення судді Печерського  райсуду м.Києва Оксани Царевич на 4 серпня. 

Відповідне рішення члени ВРЮ ухвалили 21 липня під час засідання. 

Як повідомив Українській правді адвокат Небесної сотні та "автомайданівець" Роман Маселко, рішення ВРЮ про перенесення розгляду справи ухвалила на підставі поданого Царевич клопотання. 

"За результатами розгляду справи ВРЮ має вирішити, чи порушувала Царевич присягу, коли ухвалювала рішення про позбавлення прав водіїв "Автомайдану" за участь у акції біля Межигір'я... Однак Царевич надала клопотання про перенесення розгляду: подала довідку про те, що перебуває у стаціонарі на лікуванні. Діагноз у документах не вказано", - зазначив Маселко. 

Адвокат додав, що наступне засідадння ВРЮ з цього приводу може бути фінальним, оскільки на практиці ВРЮ після перенесення засідань повертається до їх розгляду лише один раз.

"Можна припустити, що Царевич взяла тактику на затягування, знаючи, що її звільнять", - зазначив він.

Також він нагадав, що 25 липня має відбутися засідання Шевченківського райсуду м.Киває у кримінальній справі проти Царевич.

Як відомо, під час Майдану, Царевич прийняла рішення про позбавлення прав щонайменше чотирьох осіб, які брали участь у акції Автомайдану, що полягала у поїздці до резиденції колишнього президента Віктора Януковича – Межигіря.

Після цього до активістів приходили даїшники з фіктивними рапортами, що вони нібито не зупинилися на вимогу працівників ДАІ. За цими рапортами складали фіктивні протоколи, за якими судді виносили неправомірні рішення про позбавлення прав всіх водіїв, яких змогли зафіксувати камери ДАІ.

Наприкінці березня 2016 року Вища кваліфікаційна комісія суддів України відклала розгляд справи судді Печерського суду Оксани Царевич про рекомендацію призначення її суддею безстроково до того моменту, поки суд не винесе вирок по її справі щодо переслідування "Автомайдану".

Дисциплінарна секція ВРЮ рекомендує Вищій раді юстиції відкрити дисциплінарні справи стосовно судді Печерського райсуду Києва Оксани Царевич та суддів Шевченківського райсуду Валентини Маліновської за переслідування активістів Євромайдану.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування