Мер Ірпеня зізнався, що йому "злили" інформацію про майбутній арешт

Четвер, 21 липня 2016, 18:33
Мер Ірпеня зізнався, що йому злили інформацію про майбутній арешт

Мер Ірпеня Володимир Карплюк заявляє, що не втікав з України.

Про це він повідомив телефоном  в ефірі 112 каналу.

"Я нікуди не втікав х України. Місце свого перебування не буду повідомляти, тому що -  от щойно ми слухали представника ГПУ, мені вночі повідомили, що є чітке політичне замовлення заарештувати Карплюка на 60 діб в грубій формі із застосуванням сили", - сказав він.

На уточнююче запитання, хто йому "злив" інформацію, він відповів: "Звичайно, я вам цього не скажу".

Він також запевнив, що готовий вийти на зв’язок із правоохоронцями за умови "публічності".

"Я готовий публічно нести відповідальність", - сказав Карплюк. Він також заявив, що 67 квартир придбав, коли ще займався підприємницькою діяльністю. 

Як відомо, ГПУ вже близько 12 годин проводить обшук у будинку мера Бучі Анатолія Федорука у рамках справи про розкрадання державних земель ним та мером Ірпеня Карплюком. 

Їм загрожує від 6 років ув’язнення, а якщо їм інкримінують статтю про перевищення службових повноважень, то строк покарання може сягнути до 12 років.

Голови цих міськрад, як заявляє ГПУ, незаконно відчужили у держави 890 га земель лісогосподарського призначення, в результаті чого держава втратила сотні мільйонів гривень. Зокрема, розслідується незаконне надання у власність 14 га землі із шляхом передачі на 141 підставну особу, а потім першому заступнику голови Верховної Ради (на той час) Ігорю Калетнику.

Прес-секретар генерального прокурора Юрія Луценка Лариса Сарган, посилаючись на депутата від БПП Володимира Ар'єва повідомила, що мер Ірпеня втік за кордон. ГПУ перевіряє цю інформацію.

Коментуючи інформацію про втечу мера Ірпеня Володимира Карплюка, голова департаменту ГПУ Гуцулюк зазначив, що вона перевіряється. "Це оперативна інформація, і офіційно вона не підтверджена", - сказав він. 

Також Гуцуляк не виключив можливість втечі мера Ірпеня у зв'язку зі "зливом інформації" у правоохоронних органах чи спецслужбах. "Якщо це буде підтверджено, і ми зрозуміємо, хто поділився такою інформацією, щодо таких осіб будуть здійснюватися відповідні заходи", - відповів він на запитання журналістів.

Тетяна Кусок, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...