Бойовики захопили Донецький електрометалургійний завод

Четвер, 21 липня 2016, 23:38

Компанія "Мечел" отримала розпорядження про введення тимчасової адміністрації на одному зі своїх підприємств - Донецькому електрометалургійному заводі (ДЕМЗ).

Під розпорядженням стоїть підпис так званого голови "ДНР" Олександра Захарченка.

Згідно з його рішенням, на базі заводу має бути створено нове підприємство, якому передадуть майно ДЕМЗ.

"За попередньою оцінкою компанії, для "Мечела" існує ризик втрати контролю на невизначений термін над будь-якою майбутньою виробничою і комерційною діяльністю ДЕМЗ", - йдеться в повідомленні "Мечела".

"Зараз компанія "Мечел" здійснює юридичну експертизу ситуації, що склалася і, в разі необхідності, вживатиме всіх заходів для захисту своїх прав та інтересів в установленому законом порядку", - відзначили в компанії.

У той же час так званий в.о. міністра промисловості самопроголошеної "ДНР" Олексій Грановський заявив, що ДЕМЗ повернуть компанії "Мечел", якщо підприємство відновить роботу.

"Якщо власник відновить діяльність ДЕМЗ на території республіки і забезпечить 700 осіб роботою, я думаю, рада міністрів ухвалить позитивне рішення про повернення підприємства власнику", - заявив він.

Грановський додав, що умовою для повернення заводу може також стати погашення всіх витрат "ДНР" на запуск підприємства і забезпечення його стабільної роботи.

Як відомо, виробництво на ДЕМЗ зупинилося з грудня 2012 року.

"Мечел" пояснював це рішення несприятливою ринковою кон'юнктурою.

У 2013 році підприємство повідомило про продаж заводу, в червні 2014-го гендиректор компанії Олег Коржов розповів про "ведення переговорів" про продаж з українськими підприємцями, а в на початку 2015-го року керівництво "Мечела" заявило, що не веде переговорів про продаж заводу.

Після початку конфлікту на сході України місцеві підприємці стали скаржитися на побори та інші незаконні дії з боку представників "ДНР" і "ЛНР".

Meduza, ТАСС

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування