ГУР: Спецслужби РФ хочуть використати хресну ходу для провокацій

П'ятниця, 22 липня 2016, 13:32

Російські спецслужби мають намір використати хресну ходу Української православної церкви Московського патріархату для організації провокацій.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький на брифінгу в п'ятницю в Києві.

"ГУР МО підтверджує інформацію СБУ про спробу російських спецслужб використати хресну ходу для дестабілізації ситуації в Україні. За нашими даними, мета таких дій - радикалізація міжконфесійної ворожнечі та поглиблення розколу суспільства на релігійному підґрунті", - сказав він.

Скібіцький розповів, що російські спецслужби мають намір організувати провокації проти учасників ходи "із залученням кримінальних угруповань".

"За їхньою допомогою планують організувати сутички поблизу культових споруд, а також місць масового скупчення віруючих. Особлива увага приділятиметься інформаційно-психологічному впливу на українське населення за рахунок негативного висвітлення подій в проросійських ЗМІ", - зазначив він.

За словами представника розвідки, особлива роль в організації провокацій відводиться колишнім чиновникам, зокрема екс-главі МВС Віталію Захарченку та його довіреній особі Віктору Зубрицькому.

Скібіцький підкреслив, що вказані дії направлені на дестабілізацію внутрішньої ситуації в країні, в той час, як "на сході України армія стримує агресора, який увірвався в нашу державу".

"В умовах триваючої агресії звертаємося до всіх громадян, в тому числі і журналістів, із закликом не допустити відкриття Росією другого інформаційного фронту проти нашої держави і нашого народу".

Як відомо, Всеукраїнська хресна хода, організована УПЦ (МП) з нагоди Дня хрещення України-Русі, почалася 3 липня.

27 липня учасники двох колон мають намір зустрітися в Києві на Володимирській гірці і разом пройти до Києво-Печерської лаври, де заплановано урочисте богослужіння.

28 липня на площі перед Успенським собором Києво-Печерської Лаври буде здійснена урочиста Божественна Літургія.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...