Американський есмінець зайшов у Чорне море

Субота, 23 липня 2016, 01:52

Ескадрений міноносець ВМС США "Росс", оснащений керованими ракетами, у п'ятницю зайшов в акваторію Чорного моря для того щоб приєднатися до міжнародних військово-морських навчань Sea Breeze – 2016, які стартували кілька днів тому.

Офіційно про це повідомив штаб Шостого флоту ВМС США, передає Укрінформ.

"Ракетний есмінець класу Арлі Берк "Росс" (DDG 71) 22 липня пройшов Босфорську протоку в напрямку Чорного моря, щоб взяти участь у навчаннях "Sea Breeze – 2016", - зазначається в офіційному повідомленні.

Таким чином, американський військовий корабель візьме участь у 15-х за ліком навчаннях Sea Breeze, які проводяться в регіоні щороку та спрямовані на підвищення оперативної сумісності й зміцнення регіональної безпеки.

При цьому зауважується, що есмінець "Росс" виконує завдання, пов'язані із взаємодією з союзниками та партнерами в регіоні з метою підвищення ефективності військово-морських сил, підтримки регіональної безпеки та просування безпеки й стабільності в Європі.

Ескадрений міноносець США "Росс" перебуває в Чорному морі відповідно до вимог Конвенції Монтре і норм міжнародного права.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування