Мер Ірпеня показав документи про відсутність справ проти нього

Неділя, 24 липня 2016, 10:14

Міський голова Ірпеня Володимир Карплюк вважає, що обшуки, які провели в його будинку та квартирі його матері були незаконними та для їх проведення не було жодних підстав.

Карплюк надав "Громадському" документи, на підставі яких були проведені обшуки та документи, які засвідчують, що проти нього немає жодного кримінального провадження.

 

"До мене жодних претензій немає, жодних кримінальних справ не розслідується", - сказав він.

 

Мер стверджує, що вся земля в Ірпені вже була "роздана" до того, як він став міським головаю.

"Після того як я став міським головою, це був жовтень 2014 року, те місто, яке я отримав, не мало жодного вільного клаптика землі. Вся територія вже була роздана десятки років до того в основній своїй масі", - сказав він.

"За моєї ініціативи було заявлено десятки кримінальних справ у рамках повернення зелених зон, які були виділені за рік-два перед тим як я став міським головою. При чому деякі справи дійшли до логічного завершення і було повернуто ряд зелених насаджень до власності міста", - стверджує мер.

"Найбільша біда полягає в тому, що спекулюють на цих речах, а правда полягає в іншому: у більшості земельних ділянок є землекористувачі, є власники. І з моєї сторони, як міського голови, коли ти не даєш людям використовувати свою власність за призначенням, це теж порушення закону. В даному випадку – це боротьба компромісу", - сказав Карплюк.

Разом з тим, він підтвердив, що сам є власником однієї з ділянок у Біличанському лісі.

"Так, дійсно, ще у 2010 році я придбав 2 земельні ділянки, але після того як пішла протестна хвиля, я зробив заяву, що я, тоді як бізнесмен, готовий передати це державі і більше того, я зробив заяву, що готовий профінансувати будівництво парку на цей момент. Це було ще 5 років тому", - сказав мер.

"Простір для конфлікту є, я передав вашій редакції рішення суду, на підставі якого робили обшук. В рішеннях суду йдеться про наступні речі: перша сторінка там взагалі йде справа про 2002 рік. Я тоді навчався і Ірпені і не займався підприємницькою діяльністю і не займався політичною діяльністю", - розповів Карплюк.

 

За словами мера, в постанові суду його прізвище не фігурує: "Друга сторінка – жодного згадування ні про Ірпінського міського голову, якісь звинувачення безпосередньо до Карплюка відсутні".

 

"На третій сторінці, я з усією відповідальністю заявляю, що жодних ділянок, ні Яцюк, ні будь-які інші особи не передоручали за всю історію діяльності підприємства ТОВ "Будрегіонінвест". В даному випадку це "фейк", - сказав очільник Ірпеня.

 

"Моя мати більше 20 років жодного відношення до цього підприємства не має. Але слідчі чітко вказують – засновник: Карплюк Зоя", - прокоментував Карплюк.

 

"Далі, одразу видно, що слідчий робив матеріал із "жовтих ЗМІ", бо якби там хтось приїхав і подивився, то побачив би, що там просто поле. А найголовніше, що поле розпайоване з 1992-1995 років, мені тоді було 13-14 років і мене зараз в тому звинувачують", - сказав міський голова.

 

"Я показую ті речі, на підставі яких до мене прийшли з обшуком, я показую ті речі, на підставі яких, у моєї  мами виламали двері і винесли певні матеріальні цінності. По факту це було пограбування, бо вона ніякого відношення до цих речей не має два десятки років", - сказав він.

Як відомо, у четвер в помешканнях Карплюка і мера Бучі Анатолія Федорука почалися обшуки слідчих Генпрокуратури. Також обшуки проводилися і в інших місцях, загалом на 31 об'єкті.

Правоохоронці підозрюють обидвох мерів у незаконній забудові лісів, їм загрожує мінімум по шість років ув'язнення.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко зазначив, що мери Бучі та Ірпеня протягом 2006-2012 років незаконно відвели у власність земельні ділянки своєму оточенню і потрібним людям з Києва. Зокрема – екс голові ВР Ігорю Калетнику дісталося 14 га лісових угідь.

16 грудня 2015 року Верховний Суд України відмовив у перегляді рішення, за яким родина Калетника має повернути державі 14,05 га лісів у Бучі. Калетник перебуває у розшуку з грудня 2014 року.

23 липня Карплюк зізнався, що перебуває за межами України. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News