Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко: Новинському варто зосередитися на покаянні

Неділя, 24 липня 2016, 11:07
Луценко: Новинському варто зосередитися на покаянні

Генпрокурор Юрій Луценко радить нардепу від "Опозиційного блоку" Вадиму Новинському зосередитися на покаянні.

Про це він заявив в ефірі "112 каналу" в суботу, коментуючи обшуки, які пройшли в п'ятницю на підприємствах, що входять до сфери інтересів холдингу Новинського "Смарт груп", і заяви депутата з цього приводу.

"Я думаю, що пану Новинському варто зараз зосередитися не на політичних заявах, а на покаянні. Я знаю, про що говорю, і знаю, що він знає, про що я говорю. Осінь скоро", - сказав Луценко.

"Він вже пообіцяв перевибори Верховної Ради, імпічмент президента. Він ще тільки забув сказати, що поверне Януковича", - іронізував генпрокурор.

У п'ятницю прес-служба "Смарт-Холдингу" заявила про незаконні обшуки на підприємствах групи.

"Представники СБУ, прикриваючись сумнівними рішеннями судів, зайшли в офіси підприємств, заявляючи, що їх мета - вивчення питання про нібито "причетність підприємств холдингу до фінансування тероризму", - йшлося в повідомленні.

"Метою силовиків стали офіси компанії "Смарт Мерітайм Груп" (м.Херсон), представництва компанії Regal Petroleum в Україні (с. Яхники, Полтавської області), а також компанії, що є мажоритарним акціонером банку "Юнекс". Можливо, готуються показові обшуки в офісах інших підприємств холдингу", - повідомили в прес-службі.

"Смарт-Холдинг" заявив, що ні керуюча компанія, ні її підприємства, ні її бенефіціар Новинський "не мають ніякого відношення до цих надуманих звинувачень".

Новинський, коментуючи обшуки, заявив, що це "нахабна, бандитська атака" на нього як бенефіціара групи компаній.

"Причина одна - моя непримиренна політична і громадянська позиція, а також моя діяльність як опозиційного політика і мецената Української Православної Церкви", - вважає він.

"Заявляю - уже восени ми докладемо всіх зусиль для розпуску цього парламенту війни, і відставки цього уряду соціального геноциду. Більше того, якщо президент, гарант Конституції Петро Порошенко не зробить екстрених кроків щодо корінної зміни ситуації в країні, ми будемо ініціювати процедуру імпічменту і, упевнений, в цьому нас підтримають інші політичні сили, а головне - народ України", - заявив Новинський.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування