Парламент Бельгії розгляне резолюцію про відміну санкцій проти РФ

Неділя, 24 липня 2016, 15:45
Парламент Бельгії розгляне резолюцію про відміну санкцій проти РФ

У парламенті Бельгії зареєстровано резолюцію про скасування санкцій проти РФ, автором якої є депутат від маргінальної політичної сили.

Про це повідомляється на сайті парламенту Бельгії.

Автором проекту є Альдо Каркасі депутат бельгійської "Народної партії", що має ідеологічну платформу, близьку до крайньо-правих сил. Примітно, що перед тим він був членом лівої Соціалістичної партії.

У тексті резолюції, яка рекомендує федеральному уряду запропонувати Європейському Союзу відмовитися від санкцій проти Росії, міститься обґрунтування необхідності відміни санкцій ЄС проти РФ.

Так, у документі вказується, що запровадження санкцій ЄС суперечить нормам міжнародного права, адже запровадження санкцій належить виключно до компетенції Ради Безпеки ООН.

Також у резолюції вказується на те, що оскільки Москва "не є стороною конфлікту в Україні", то привʼязка зняття санкцій до виконання Росією умов мінських угод суперечить логіці ЄС.  

"У зв'язку з цим, слід нагадати, що Москва не є учасником громадянської війни в Україні. Єдиним зобов'язанням РФ, що випливають з угоди "Мінськ-2" є тиск на "ЛНР" та "ДНР" з метою спонукати їх припинити збройні зіткнення. Виходячи з того, що після підписання "Мінська-2" режим перемир’я загалом підтримується, Росія вже в цілому виконала свої зобов'язання", – йдеться у запропонованому на розгляд депутатів документі.

Третьою причиною, яка на думку автора тексту Альдо Каркасі, є економічна неефективність санкцій.

На думку Каркасі, сьогодні російська економіка повністю відновилася, рубль стабілізувався і макроекономічні показники Росії насправді кращі за аналогічні показники більшості країн ЄС.

"Росіяни використали санкції як можливість для зниження своєї залежності від (експорту) вуглеводневого палива. Тоді як європейські фермери були змушені покинути російський ринок, аграрний сектор РФ продемонстрував значне зростання", – наголошується в документі.

І четвертою причиною для відміни санкцій проти РФ, автор називає те, що "Росія наш друг і союзник у боротьбі проти ІДІЛ".

Необхідно зазначити, що "Народна партія" не входить до переліку ключових політичних сил Бельгії. Каркасі є її єдиним представником у національному парламенті. 

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News