У США розслідують причетність РФ до викрадення листування Демпартії

Вівторок, 26 липня 2016, 03:26

Федеральна служба безпеки США підтвердила, що розслідує викрадення електронного листування Демократичного національного комітету - керівного органу Демократичної партії.

Про це заявив головний представник демократів в цьому комітеті Адам Шифф, передає "Радіо Свобода".

За його словами, про це викрадення і про можливість причетності до нього Росії або інших країн повідомили і членам комітету у справах розвідки Палати представників Конгресу США, і там будуть шукати додаткову інформацію про це.

У кампанії колишнього держсекретаря Хілларі Клінтон щодо її висунення від Демократів кандидатом на вибори президента США теж повторили, що дотримуються своєї версії: до викрадення листів, публікації яких завдали партії значної шкоди, причетна російська держава, тому що кандидат від республіканців Дональд Трамп обіцяє в разі обрання поліпшити відносини з Кремлем.

Директор національної розвідки США Джеймс Клаппер заявив, що існують свідчення про шпигунство іноземних хакерів за претендентами на посаду президента США і можливі і нові такі атаки.

У Кремлі не стали коментувати заяви про можливу причетність Росії до викрадення листів Демпартії.

Через скандал з публікацією викрадених листів в неділю оголосила про свою відставку найближчим часом головний чиновник Демократичної партії, голова Демократичного національного комітету Деббі Вассерман-Шульц.

Скандал в Демократичній партії спалахнув після того, як сайт "Вікілікс" опублікував днями понад 19 000 листів з внутрішнього листування співробітників Демократичного національного комітету.

З цих листів випливає, що партійні апаратники віддавали перевагу Гілларі Клінтон перед Берні Сандерсом, що був її головним суперником у боротьбі за висування від партії кандидатом на посаду президента, хоча теоретично мали бути безсторонніми в цьому. Серед листів були обговорення того, як можна було краще розкритикувати кампанію Сандерса – наприклад, з’ясувати, чи він не атеїст, і як би використати це проти нього.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування