Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко дав старт Силам спеціальних операцій ЗСУ

Вівторок, 26 липня 2016, 11:44

Президент Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до деяких законів щодо Сил спеціальних операцій Збройних сил України.

Це відбулося під час зустрічі з воїнами-спецпризначенцями, повідомляє прес-служба президента.

Крім того, у вівторок президент встановив своїм указом 29 липня Днем Сил спеціальних операцій ЗСУ.

"Сьогодні в житті українського спецназу важлива і урочиста подія, яка є плодом спільної і скоординованої роботи багатьох людей. Сьогодні підписується закон, яким завершується процес створення Сил спеціальних операцій Збройних cил України", – сказав Порошенко спецпризначенцям.

Порошенко дав старт Силам спеціальних операцій ЗСУ
Порошенко підписав закон про Сили спеціальних операцій ЗСУ
прес-служба президента

Він наголосив, що це є "абсолютно важливим в умовах захисту України від агресії, яку розв’язала проти нас Російська Федерація".

За словами Порошенка, цей закон є "вимогою часу для того, щоб захист України був набагато більш ефективним".

Закон визначає правовий статус і застосування Сил спеціальних операцій самостійно чи у взаємодії з іншими видами ЗСУ для спеціальних операцій щодо утворення сприятливих умов для успішного проведення воєнно-політичних, економічних та інших заходів в інтересах національної безпеки у сфері оборони держави.

Президент наголосив, що під час міжнародних зустрічей та іноземних візитів теми захисту держави, реформи сектору оборони і безпеки, постачання новітнього озброєння та техніки є ключовими, і партнери, зокрема, зі США, Канади й Євросоюзу, приділяють велику увагу спільним тренуванням і силам спецоперацій.

Порошенко зазначив, що на сьогодні в Україні вже створено спеціальний центр та застосовуються спеціальні тренінгові програми, які дозволяють швидко і якісно готувати спецпризначенців.

Глава держави зауважив, що у 2014 році у спецпризначенців "крім бойового духу не було нічого – ні форми, ні берців, ні прицілів, нічого". 

"Подивіться, яку велику роботу ми зробили за ці два роки. І саме головне – створено спецназ. І він себе ще покаже", – додав Порошенко.

Порошенко підписав закон про Сили спеціальних операцій ЗСУ
Порошенко дав старт Силам спеціальних операцій ЗСУ

Верховна Рада підтримала законопроект щодо Сил спеціальних операцій Збройних сил України (№4795) 7 липня.

Закон розроблено за стандартами НАТО, він відповідає завданням співпраці Україна – НАТО в контексті створення ССО, а також положенням Стратегічного оборонного бюлетеня, наголосив глава держави.

Очікується, що реалізація його норм дозволить підвищити стримуючий потенціал ЗСУ і підвищити можливості держави щодо проведення спеціальних заходів, у тому числі поза межами України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування