Бойовики збили безпілотник ОБСЄ і обстріляли будинки в Авдіївці

Вівторок, 26 липня 2016, 11:54
Бойовики збили безпілотник ОБСЄ і обстріляли будинки в Авдіївці

У ніч на вівторок бойовики збили безпілотник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ над Авдіївкою Донецької області.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав один з бійців ЗСУ Масі Найєм, який перебуває в Авдіївці.

За його словами, безпілотник був канадського виробництва.

"Уночі літав БПЛА ОБСЄ. Сепаратисти настільки не люблять правду про себе і своїх мінометах, якими кожен день криють наші позиції на промці (промзоні – ред.) в Авдіївці, що будь-які БПЛА для них як більмо", – написав він.

Найєм додав, що, швидше за все, безпілотник був збитий з допомогою ПЗРК. Військові змогли знайти тільки частину уламків, оскільки решта впали на замінованій території.

При цьому Найєм додав, що під час стрільби по беспилотнику, бойовики запустили кілька снарядів по мирній Авдіївці. Частина з снарядів розірвалися біля дев'ятиповерхових будинків.

Крім того, з посиланням на одного з бійців Найєм додав, що один з приватних будинків унаслідок обстрілу згорів, однак його господар не постраждав.

"Українській правді" в СММ ОБСЄ також підтвердили втрату безпілотника.

"СММ ОБСЄ може підтвердити той факт, що вчора у Донецькій області, близько опівночі було втрачено зв'язок з БПЛА СММ дальнього радіусу дії", – сказали в організації.

В ОБСЄ додали, що більш детальна інформація буде надана в оперативному звіті.

"Будь-які перешкоди у здійсненні моніторингу, в тому числі втручання в роботу наших БПЛА, є прямим порушенням мандату СММ ОБСЄ і Мінських домовленостей", – нагадали в організації.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування