Затриманий у Києві рейдер просить не видавати його Молдові

Вівторок, 26 липня 2016, 17:42

Громадянин Молдови В'ячеслав Платон, затриманий в понеділок під час спецоперації СБУ та Генпрокуратури, готовий давати свідчення американським слідчими про причетність керівництва Молдови до "крадіжки сторіччя" - виведення з країни мільярда доларів США.

Про це йдеться в листі американської компанії Frontier Solutions на адресу генпрокурора Юрія Луценка, копія якого є в розпорядженні "Європейської правди".

Один з керівників Frontier Solutions Джон Сандвег в коментарі "Європейській правді" зазначив, що компанія має контракт з представлення інтересів Платона в США у питаннях, пов’язаних з крадіжкою мільярда. Про це йдеться також у листі до Луценка.

 

"Містер Платон – ключовий свідок у розслідуванні, що проводять Мінюст США, Митна поліція США, а також ФБР щодо крадіжки понад $1 млрд з молдовських банків. Він має глибокі знання щодо засобів та методів цієї крадіжки, а також місцезнаходження вкрадених коштів", - йдеться у листі захисників Платона.

Frontier Solutions просить ГПУ "затримати екстрадицію до проведення допиту Платона американськими правоохоронцями".

З листа представників затриманого випливає, що в Молдові йому загрожує небезпека.

"Якщо він буде переданий Молдові, вбачається малоімовірним, що він матиме змогу співпрацювати з владою США, а можливість для слідчих Митної поліції та ФБР допитати його буде ускладнена чи заблокована.

Варто також додати, що в молдовських ЗМІ В'ячеслава Платона найчастіше згадують як рейдера, а також як особу, причетну до відмивання грошей. У схемах, які висвітлювалися у ЗМІ, як правило, фігурували українські учасники.

Раніше повідомлялося про затримання Платона в Києві за ордером Інтерпола – його звинувачують у виведенні з країни 800 млн лей.

"Європейська правда" планує до публікації розслідування щодо діяльності Платона та його можливих зв’язків з представниками української влади.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування