Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

США на цьому тижні пришлють в Україну безпілотники і радари

Вівторок, 26 липня 2016, 17:52

США мають намір передати Україні безпілотники і радари на цьому тижні.

Про це ході дискусійного клубу "Відкритий світ" повідомив посол США в Україні Джеффрі Пайетт, повідомляють "Українські новини".

"Ми виділили 600 млн доларів допомоги у сфері безпеки. На цьому тижні у нас буде велика поставка безпілотників, приладів нічного бачення, через кілька днів – поставка радарів", – сказав він.

При цьому він не уточнив, у якій кількості обладнання буде передано українським військовослужбовцям.

Крім того, посол США відзначив суттєве перетворення енергетичного сектора України, завдяки тій роботі, яку провів за останні 2,5 року український уряд.

"Моя точка зору полягає в тому, щоб ви (Україна) ніколи не дозволяли собою маніпулювати з тієї позиції, коли Кремль використовує енергетику як зброю для маніпулювання українською політикою, відкидаючи ваш стратегічний вибір і ставлячи під загрозу ваш суверенітет і безпеку", – зазначив Пайетт.

Він також додав, що підтримує намір України домогтися членства в Європейському Союзі.

На його думку, всі реформи, які реалізуються українським урядом, спрямовані на побудову успішної демократичної держави.

Він також висловив гордість тим, що Сполучені Штати знайшли можливість підтримати Україну, повідомляє "Укрінформ".

"Ми разом з президентом Бараком Обамою, незважаючи на складну ситуацію, коли було незрозуміло, як будуть розвиватися події на Сході, на падіння економіки, все ж змогли надати допомогу. Створити міжнародну коаліцію, яка допомогла врятувати Україну. Президент Обама у багатьох випадках особисто активно пропагував ідею накладення санкцій на Росію, щоб забезпечити суверенітет України. Це зіграло важливу роль у подальших подіях, і це чинило тиск на Кремль", – сказав він.

Він додав, що Військово-морський флот України, за яким він спостерігав у Одесі, став символом України змін на краще.

"Те, що я бачив в Одесі – це чудова метафора тих змін, що відбуваються в Україні. Українські військово-морські сили після анексії Криму були в жахливому стані. Сьогодні ми проводимо складні тренування з 13 іншими країнами і пишаємося українськими моряками, морськими піхотинцями, які беруть участь у цих тренуваннях і навчаннях", – сказав він.

Як відомо, Пайетт завершує свою місію в Україні і переходить на посаду посла США в Греції. Його місце в Києві займе Марі Йованович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування