Луценко вручив підозру судді Вищого госпсуду

Середа, 27 липня 2016, 17:06
Луценко вручив підозру судді Вищого госпсуду

У середу Генпрокурор Юрій Луценко особисто вручив повідомлення про підозру судді Вищого госпсуду Віктору Швецю.

Про це повідомляє управління зі звязків з громадськістю ГПУ.

 

Швеця підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190; ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 383; ч. 2 ст. 384 КК України, а саме у закінченому замаху на заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах.

Також його підозрюють у завідомо неправдивому повідомленні органу досудового розслідування про вчинення злочину, зі штучним створенням доказів обвинувачення, з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб; а також у завідомо неправдивому показанні, вчиненому з корисливих мотивів.

Виконуючи вимоги кримінального процесуального законодавства щодо порядку повідомлення судді про підозру, цю процесуальну дію здійснено саме Генпрокурором України.

Окрім того, Віктору Швецю було роз’яснено його права та обов’язки, передбачені ст. 42 КПК України, та вручено пам’ятку про права та обов’язки підозрюваного. 

 
 
 
 

Раніше СБУ повідомляла про затримання Швеця на гарячому. Він отримав хабар від підприємця.  Пізніше повідомили, що сума хабара становила 5 тис. доларів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування