Аваков розповів, кого затримали під час хресної ходи

Середа, 27 липня 2016, 18:51

Правоохоронці не зафіксували серйозних порушень під час хресної ходи. Однак декого все-таки затримали.

Про це повідомила голова Нацполіції Хатія Деканоідзе та міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Хресна хода пройшла. Автобуси з учасниками сьогоднішнього молебню в основному - вже на шляху додому, частина людей ще моляться в Лаврі. Провокацій і сутичок вдалося уникнути - злагоджено працюють Нацполіція і Нацгвардія", - написав глава МВС на Facebook.

"Невелика групка маргіналів з шести осіб, які намагалися розгорнутим плакатом "Донбасс - это русский мир!" нести киянам благість - відпочивають тепер в одному з райвідділів поліції. Слідчим цікаві ці особистості та їхні аргументи, на молебень вони не потрапили", - розповів міністр.

За його словами, також правоохоронці вилучили десяток складаних ножів. Їх повернули власникам перед посадкою в автобуси додому.

"Чотирьох патріотів, які намагалися різкістю рухів зупинити цей церковний захід - попросили не створювати шансу для провокації антиукраїнських сил, і після бесіди хлопці поїхали додому", - додав Аваков.

Міністр вважає, що профілактика та проведені заходи безпеки дали свій результат.

Водночас Хатія Деканоідзе повідомила, що обмеження, встановлені у зв’язку з проведенням хресної ходи, діятимуть, поки колони вірян рухатимуться вулицями столиці.

Як відомо, Всеукраїнська хресна хода стартувала 3 липня зі Свято-Успенської Святогірської лаври (Донецька область), та 9 липня зі Свято-Успенської Почаївської лаври (Тернопільська область).

27 липня учасники ходи прибули до столиці, де об'єдналися.

У колоні хресної ходи, яка рухалася після молебню на Володимирській гірці в Києво-Печерську лавру, вдень 27 липня поліція нарахувала понад 9 тис. осіб.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування