Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

"Нафтогаз”: “Газпром” створив проблеми, знизивши тиск подачі газу

Середа, 27 липня 2016, 23:39

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" звинувачує компанію "Газпром" у порушенні зобов'язань за транзитним контрактом через зниження нею тиску подачі газу на вході в газотранспортну систему України.

Про це в ефірі 5 каналу сказав голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

"Обсяги транзиту впали ще більше, і зараз, я б сказав, рекордно низькі... Крім зниження обсягу транзиту, російська сторона знизила тиск, що створює певні технологічні проблеми для "Укртрансгазу". Поки компанія ефективно вирішує ці проблеми. Мені здається, що Росія хоче зробити все можливе, щоб довести нашим європейським партнерам, що Україна не може бути транзитною країною, і вони вдалися до банального шантажу нас і їх", - сказав Коболєв.

"Нафтогаз" зв'язує це з тиском, який Росія чинить на Україну й на компанію з метою, у тому числі, мінімізації доходу від транзиту.

"По-друге, я думаю, що це частково є тактикою просування "Північного потоку-2", - додав голова правління.

"Нафтогаз" звернувся до Європейської комісії із проханням зафіксувати порушення "Газпромом" своїх контрактних зобов'язань.

"Я направив сьогодні офіційний лист-звернення із пропозицією зібрати моніторингову групу в рамках механізму попереднього регулювання й провести аналіз ситуації, зафіксувати порушення "Газпромом" контрактних умов щодо тиску подачі газу в ГТС України й прийняти рішення, що робити далі з цією ситуацією", - зазначив Коболєв.

Інформацію із приводу порушення "Газпромом" контракту "Нафтогаз" подасть в Арбітражний інститут Торговельної палати Стокгольма, у якому наразі розглядається суперечка щодо транзитного контракту.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування