САП стверджує, що соратник Онищенка симулює хворобу

Четвер, 28 липня 2016, 16:50

Спеціалізована антикорупційна прокуратура стверджує, що має доказ симуляції болі з боку фігуранта газової справи депутата від "Волі народу" Олександра Онищенка Валерія Постного.

Про це УП перед засіданням суду заявив прокурор Володимир Кривенко.

"У нас є відео, як вчора пан Постний йшов до машини своїми ногами, сідав на пасажирське місце і з лікарні їхав додому", – сказав прокурор.

Як відомо, у четвер Постний прибув на засідання суду в машині "швидкої допомоги" і заявив, що дуже погано почувається. Він стверджував, що правоохоронці перешкоджали йому лікуватися, не давали ліки.

Його захисник Ігор Федоренко розповів, що раніше Постний переніс операцію на хребті, замість деяких хребців у нього тепер металеві конструкції.

"Це дуже складна конструкція, яка вимагає ліків та певного режиму. Після затримання представникам НАБУ, його лікування зірване", – запевнив адвокат.

У четвер суд розгляне вимогу правоохоронців збільшити заставу Постному до 1,6 млрд гривень.

Як відомо, слідство називає Постного одним з ключових фігурантів справи Онищенка – згідно з матеріалами, керівниками злочинної організації були Онищенко, його матір і Постний.

18 червня Солом'янський райсуд призначив Постному заставу у розмірі 1,5 млн гривень. Правоохоронці вимагають збільшити її до 1,6 млрд, вказуючи, що навіть рядовим членам організації заставу встановили у розмірі 50 – 200 млн.

Раніше судові засідання у цій справі переносилися через хворобу Постного.

Онищенко і його соратники звинувачуються у розкраданні коштів державної компанії "Укргазвидобування" у великих розмірах.

5 липня Рада позбавила Онищенка недоторканності і дозволила його арештувати. За декілька днів до цього він втік з України і наразі переховується.

Роман Кравець, Олег Шанковський, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування