МЗС України допустило, що кримські санкції поширяться на Ростов

Четвер, 28 липня 2016, 17:43

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест Росії у зв'язку з приєднанням тимчасово окупованого Криму до Південного федерального округу Росії.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Сергій Кислиця на відкритті фотовиставки "Зниклі безвісти і загиблі за період окупації Криму Російською Федерацією", коментуючи відповідний указ президента РФ, повідомляє УНІАН.

"МЗС висловлює рішучій протест Російській Федерації у зв'язку з ліквідацією так званого "Федерального округу Криму" і долучення його до Південного федерального округу", – сказав він.

При цьому Кислиця не виключив поширення на Південний федеральний округ РФ санкцій західних держав, запроваджених у зв’язку з анексією Криму.

"Якщо хтось думає, що вкрадене можна перенести в іншу хату, і воно перестане бути вкраденим – це дуже помилкова політика. Більше того, той, хто буде приховувати у себе вкрадене, в даному випадку вкрали Крим, той стає поплічником крадіїв. Тут може статися так, що санкції, які діють безпосередньо на території Криму, серйозні партнери, міжнародні організації і країни можуть поширити і на той самий Південний федеральний округ", – сказав Кислиця.

Як відомо, у четвер Путін своїм указом приєднав окупований Крим до Південного федерального округу, таким чином ліквідувавши "Кримський федеральний округ".

Тепер до Південного федерального округу входять Республіка Адигея, Республіка Калмикія, окупований Крим, Краснодарський край, Астраханська область, Волгоградська область, Ростовська область, окупований Севастополь.

"Кримський федеральний округ" Росія створила після того, як анексувала український Крим у березні 2014 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування