Франція і Велика Британія закликали зупинити облогу Алеппо в Сирії

П'ятниця, 29 липня 2016, 00:29

Міністри закордонних справ Франції і Великої Британії виступили зі спільною заявою, в якій закликали негайно покласти край облозі урядовими військами Сирії й їхніми союзниками контрольованих повстанцями районів міста Алеппо на півночі Сирії.

Про це пише Радіо Свобода.

Як заявили Жан-Марк Еро і Боріс Джонсон у Парижі, вони засуджують продовження цієї облоги.

За їхніми словами, Росія має використати свій вплив на режим президента Сирії Башара аль-Асада і переконати його зупинити війну і повернутися до столу переговорів.

Облога Алеппо робить поновлення таких переговорів неможливим, заявили Еро і Джонсон.

Фактична облога сирійськими урядовими військами та їхніми союзниками частини міста Алеппо, де перебуває 250–300 тисяч людей, триває вже понад тиждень. Цю частину контролює переважно коаліція сил супротивників режиму Асада різного спрямування – і загонів поміркованої опозиції, підтриманих Заходом і арабським світом, і бойовиків ісламістських угруповань, пов’язаних із мережею "Аль-Каїда" і визнаних значною частиною світу терористичними.

Раніше в четвер влада Сирії і Росія, що підтримує режим Асада, разом заявили, що пропонують "гуманітарні коридори" для виходу з обложеної частини Алеппо цивільного населення, а також бійців супротивників режиму, що забажають скласти зброю. Асад, за повідомленнями, пообіцяв амністію повстанцям, що складуть зброю і здадуться протягом наступних трьох місяців.

Як повідомлялося, нещодавно урядові війська перекрили так звану дорогу Кастелло - єдиний шлях до Алеппо, яким до міста потрапляли медикаменти та їжа. Багато районів міста продовжують контролювати повстанці. З 2012 року за місто точаться запеклі бої.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування