Росія заблокувала проект заяви ООН щодо Криму

П'ятниця, 29 липня 2016, 03:44
Росія заблокувала проект заяви ООН щодо Криму

Росія заблокувала український проект заяви Ради Безпеки ООН для преси щодо Криму.

Про це повідомила українська місія при ООН в Twitter.

Як повідомляє Укрінформ з посиланням на джерело, обізнане з процесом голосування, Росія була єдиною країною-членом Радбезу, яка висловила свою незгоду з заявою для преси по Криму, яку підготувала українська делегація.

Процес прийняття документа відбувався за так званою процедурою "непорушення тиші", коли країна-ініціатор розсилає решті членів Ради Безпеки ООН проект заяви для преси, і, якщо до визначеного часу ніхто не висловлює заперечень, документ вважається прийнятим.

"Російська делегація висловила свої заперечення буквально за кілька хвилин до завершення терміну", - зауважив співрозмовник агентства.

У тексті заблокованого проекту заяви, члени Ради Безпеки мали висловити глибоку занепокоєність у зв'язку з рішенням Президента Російської Федерації від 28 липня 2016 року, спрямованим на включення тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим та міста Севастополь у Південний федеральний округ Російської Федерації.

Відомо також, що інші країни не висловили заперечень, а делегація США публічно підтримала проект документа.

Як повідомлялось, президент Росії Володимир Путін ліквідував так званий "Кримський федеральний округ", включивши його до складу Південного федерального округу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News