В "Укроборонпрому" є три версії причин вибуху на Сумщині

П'ятниця, 29 липня 2016, 11:41
В Укроборонпрому є три версії причин вибуху на Сумщині

Комісія з фахівців "Укроборонпрому" попередньо виокремила 3 найвірогідніші версії причини вибуху на випробувальній станції у Сумській області.

Про це поінформували фахівці "Укроборонпрому" з місця події, повідомляється на сайті компанії у п’ятницю.

"Розглядається 3 версії: самодетонація снаряду через зміну хімічних властивостей речовини протягом його зберігання; наявність стороннього вибухонебезпечного предмета, який спрацював в момент проведення підготовчих робіт; порушення правил безпеки під час виконання робіт працівниками", – повідомили вони.

Як відомо, 28 липня j 17^05 у Кролевецькому районі Сумської області на території випробувальної станції №2 Державного науково-дослідного інституту хімічних продуктів, що входить до складу ДК "Укроборонпром", при розвантаженні боєприпасів, які були привезені для утилізації, стався вибух одного з них.

У результаті загинули три людини, включаючи представника НАТО. Ще двоє отримали тілесні ушкодження – їх доправили до шпиталю, зараз їхній стан стабільний.

За  дорученням президента України сім’ям загиблих нададуть допомогу.

Військова прокуратура Сумського гарнізону здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вибуху за ч.2 ст.273 КК України – "порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або у вибухонебезпечних цехах, що спричинило загибель людей".

Як уточнює "Укроборонпром", роботи з утилізації боєприпасів проводили в рамках тристороннього договору між Державним підприємством "Укроборонсервіс", що входить до складу ДК "Укроборонпром",  NSPA (Агентство НАТО з технічного обслуговування і постачання) та Міністерством оборони України

Утилізацію здійснює Науково-дослідний інститут хімічних продуктів, що проводить такі роботи з 1996 роки, а з 2013 року співпрацює з Агентством НАТО.

За останні три роки підприємство утилізувало близько 5 тисяч тон боєприпасів. З 2002 року, відповідно до укладених домовленостей, утилізовано 73 тисячі тон боєприпасів.

"Нині головна задача "Укроборонпрому" – з’ясувати причину події та унеможливити такі випадки у майбутньому", – заявляють у держконцернні.

"Боєприпаси, що й досі зберігаються на складах, вичерпують строк своєї придатності, саме тому Концерн вкотре звертається до профільних відомств з проханням сприяти якнайшвидшому розгортанню власного вітчизняного виробництва сучасних боєприпасів, задля постачанню до військ безпечної та ефективної зброї", – додають там.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
20:24
ФДМУ за тиждень провів 8 успішних аукціонів з приватизації на 28,5 мільйонів
19:59
Якою буде освіта у професійних ліцеях і як формуватимуть їхню мережу: відповідає МОН
19:53
"Тиждень чекали": Буданов розповів деталі збиття російського Ту-22
19:49
фотоЗеленський провів нараду біля розбомбленої багатоповерхівки в Дніпрі
19:48
відеоУ Києві рятувальники винесли понад 10 собак і котів із палаючої квартири: 6 тварин загинули
19:35
ЗМІ дізнались, які заходи включатиме новий пакет санкцій проти РФ
19:27
Нідерланди невідкладно дають понад €200 млн на ППО та снаряди для України
19:26
"Під виглядом співробітників Бюро видурювали у людей гроші": ДБР викрило шахрайську схему
19:15
фотоНа Дніпропетровщині ворог атакував рятувальників, коли ті гасили пожежу від обстрілу
19:14
Понад 55% мережі системно важливих банків здатні працювати під час блекауту – НБУ
Усі новини...