Опозиціонери РФ: з Бабичем-послом Україна отримає шпигунське гніздо

П'ятниця, 29 липня 2016, 16:22

Російські опозиціонери – екс-депутат Держдуми Ілля Пономарьов і політичний емігрант Ольга Курносова, застерігають президента Петра Порошенка від узгодження кандидатури Михайла Бабича в якості посла РФ в Україні.

Про це вони заявили на прес-конференції в Києві, повідомляє УНІАН.

Курносова заявила, що відкликання посла Михайла Зурабова може свідчити про ставки Володимира Путіна на дострокові вибори в Україні, і для цього йому потрібна людина, яка не має неформальних відносин з керівництвом України.

"Це може свідчити, що російська сторона вже не розраховує на будь-які особисті контакти з Порошенком, які у Зурабова були", – сказала вона.

Також Курносова нагадала, що в п'ятницю в комітеті Держдуми у міжнародних справах будуть розглядати кандидатуру Бабича на призначення послом в Україні. За її словами, Бабич – колишній військовий, який був главою уряду Чеченської республіки, і висунення саме його на посаду посла свідчить, що Путін робить ставку на дострокові вибори в Україні.

"Бабич – це остання людина, від якого була б користь в якості дипломата. У ситуації неоголошеної війни відправляти послом військового – це як плювок в обличчя", – вважає вона.

У свою чергу Пономарьов заявив, що Бабич має досвід фальсифікації виборів у Росії, і якщо Україна погодиться на його кандидатуру, то отримає "гарантоване шпигунське гніздо як для координації російських спецслужб, так і для організації виборчих кампаній в інтересах РФ".

"Тобто, його призначення потрібно інтерпретувати як підготовку до можливих дострокових виборів, на які може робити ставку Росія", – переконаний російський опозиціонер.

"Я просто закликаю пана президента в жодному разі не давати згоди на призначення цієї людини послом. Це класична кандидатура для взаємодії з сепаратистами, для силових операцій", – зазначив Пономарьов.

У свою чергу Курносова звернулася до журналістів, які контактують з чиновниками Адміністрації президента України, "донести нашу позицію до Порошенка".

"Україна повинна зробити все, щоб Бабич не став послом в Україні", – додала вона.

Як відомо, у п'ятницю Росія зробила запит на агреман Бабичу в якості посла в Україні.

У четвер стало відомо про звільнення Михайла Зурабова з цієї посади.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...