Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Поки неясно, чи поїдуть прокурори допитувати Януковича – адвокат

П'ятниця, 29 липня 2016, 17:39

Генпрокуратура поки ще не визначилася з позицією за напрямом слідчого в Ростов-на-Дону для допиту екс-президента Віктора Януковича у "справі про авторські права".

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на заяву адвоката Януковича Віталія Сердюка, яку він зробив у п'ятницю після відвідин Головного слідчого управління Генпрокуратури в Києві.

"Поки немає ясності і остаточної позиції щодо того, коли поїде представник Генпрокуратури допитувати Віктора Януковича і який буде вироблений процесуальний порядок. Мені чітко з цього приводу відповіді не дали", – сказав Сердюк.

Він зазначив, що на виконання рішення суду Генпрокуратура України має звернутися в Генпрокуратуру РФ щодо сприяння у проведенні допиту Януковича.

Сердюк розповів, що Печерський райсуд Києва своїм рішенням зобов'язав слідчого Генпрокуратури провести допит екс-президента за вказаним місцем проживання в Ростові.

Адвокат нагадав, що суть так званої "справи про авторські права" полягає в тому, що нібито реалізація авторських прав на книги Януковича призвела до його незаконного збагачення.

"Були видані книги, і друкарня викупила ексклюзивні права на подальший друк цього твору у Віктора Януковича. За отримані права був виплачений гонорар, офіційно прийшов на розрахунковий рахунок, з нього були сплачені всі податки, і цей гонорар був витрачений на благодійність", – сказав він.

Сердюк зазначив, що відповідно до законодавства України державний службовець має право на творчість і одержання винагороди за свої твори. Крім того, він звернув увагу, що такої статті, як "неправомірна вигода", в Кримінальному кодексі на той момент не було, вона була введена нещодавно.

Адвокат вважає, що цю справу було порушено в свій час для того, щоб провести "чергову хвилю піару" і відвернути увагу громадськості від відсутності розслідування "справи Майдану".

Як відомо, у серпні 2015 року Генпрокуратура склала повідомлення про підозру Януковичу в отриманні хабара в сумі 26 млн грн під виглядом авторської винагороди за книги.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
11:45
Від початку повномасштабного вторгнення в Україні почали виробляти на 40–50% більше РЕБів, ніж раніше – експерт 
11:24
ДБР розслідує вибухи в Миколаєві: при вантаженні боєприпасів загинули бійці ЗСУ
11:20
Жінка, в якої почались перейми на евакуаційному рейсі, дісталася до місця призначення
11:15
За останні три місяці російських дронів на фронті стало щонайменше вдвічі більше – джерела
11:14
У порт великої Одеси вперше з 2022 року зайшов "справжній" контейнеровоз з Китаю
11:05
відеоУ російському Омську горять ємності з нафтопродуктами
11:05
Папа Римський закликав країни, які воюють, сісти за стіл переговорів
11:03
Зеленський зустрівся у Києві з міністром фінансів Британії: говорили про санкції
10:59
Ділки в погонах поліції намагались підзаробити на "колабораціонізмі": вимагали $100 тисяч
10:56
Попри зниження споживання на 10% Україна все ще відчуває дефіцит електроенергії
Усі новини...