Результати експертизи у справі вбивства Бузини будуть вирішальними - ГПУ

П'ятниця, 29 липня 2016, 17:40

Генеральна прокуратура ймовірно закриє кримінальне провадження щодо Андрія Медведька і Дениса Поліщука, яких підозрюють к вбивстві журналіста Олеся Бузини, якщо результати експертизи їх крові не співпадуть із зразками з місця злочину.

Про це заявила прокурор Генпрокуратури Ольга Коріняк у п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

"Якщо генетичні ознаки будуть ідентифіковані з тими зразками, які (відібрані – ред.) на місці події, з ознаками відібраної крові у наших підозрюваних... то, швидше за все обвинувальний акт щодо цих осіб буде направлений до суду", - сказала вона.

"Якщо експертиза не підтвердить ці факти, то, ймовірно, кримінальне провадження щодо цих підозрюваних буде закрито", - заявила Коріняк.

В ГПУ зазначили, що розслідування вбивства Бузини "позбавлено будь-якої упередженості і буде ґрунтуватися виключно на результатах судово-медичних експертиз та інших зібраних доказах". 

Як відомо, 12 липня у підозрюваних у вбивстві журналіста Олеся Бузини Андрія Медведька та Дениса Поліщука провели примусовий відбір біологічних зразків.

 16 квітня Бузина був застрелений біля під'їзду власного будинку.

9 грудня 2015 року Печерський райсуд Києва змінив запобіжний захід для Поліщука з утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

25 березня 2016 року Печерський райсуд Києва відпустив під особисте зобов'язання Медведька.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News