Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко: ВР має скасувати відповідальність за порушення "мирних" законів на війні

Неділя, 3 липня 2016, 00:27
Луценко: ВР має скасувати відповідальність за порушення мирних законів на війні

Верховна Рада має прийняти рішення про звільнення від відповідальності військових, які у воєнних умовах порушували Кримінальний Кодекс мирного часу.

Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко на своїй сторінці в Facebook у суботу після суду над "айдарівцем" Валентином "Батею" Лихолітом, якого було відпущено на поруки народних депутатів.

"Тепер депутати мають зробити ще один важливий крок - прийняти рішення про звільнення від відповідальності військовиків, які у воєнних умовах порушували Кримінальний Кодекс мирного часу", - написав Луценко.

Він зазначив, що справа Лихоліта – "віддзеркалення ставлення держави до не святих її захисників".

"Батя", як і кожен боєць АТО, має відповідати за свої вчинки. Рішення винесе суд. Але при обранні запобіжного заходу важливо забезпечити гідність захисника Вітчизни. Саме тому я прибув сьогодні на суд і отримав від Валентина слово честі воїна. Суд в результаті прийняв правильне рішення", - додав генпрокурор.

Раніше перед початком судового засідання Луценко вже висловив надію, що парламент розбереться з тим, як вивести з-під дії цивільних законів тих, хто був змушений поводитися неоднозначно на війні.

Як повідомлялося, Апеляційний суд Києва у суботу ввечері відпустив Валентина "Батю" Лихоліта на поруки депутатів Верховної Ради.

2 липня Печерський райсуд Києва заарештував Лихоліта на 2 місяці без права застави.

Після цього народні депутати та активісти заблокували залу Печерського райсуду і не дали вивезти Лихоліта в СІЗО.

Катерина Тищенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування