За добу 6 військових отримали поранення - Лисенко

Неділя, 3 липня 2016, 13:19

У зоні проведення АТО за минулу добу жоден український військовослужбовець не загинув, проте шестеро отримали поранення.

Про це повідомив спікер адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко на брифінгу в Києві в неділю.

"За минулу добу, в результаті бойових дій, на щастя, загиблих серед наших воїнів немає, проте шестеро були поранені", - повідомив він.

Лисенко розповів, що всього за минулу добу на Донецькому напрямку був здійснений 31 обстріл, з них 10 - з важкого озброєння. Половина з цих обстрілів сталася в районі Авдіївки. Бойовики застосували гранатомети різних модифікацій, стрілецьку зброю і кулемети, а біля Опитного випустили 18 мінометних мін і ще 30 хв на півночі біля Новоселівки Другої.

"Триває інтенсивне протистояння в районі селища Луганське. Бойовики застосовують важке озброєння, зокрема ворог випустив по позиціях українських військ 36 снарядів з гармат калібром 122 мм і 119 мінометних мін. Також неспокійно в горлівській агломерації, де бойовики активно застосовували бронетехніку: постріли з БМП були зафіксовані в Новгородській, Зайцевому і Новоселівці. Також в певних районах і поблизу Майорського бандформування стріляли з гранатометів і стрілецької зброї", - повідомив він.

Спікер АП також поінформував, що на Маріупольському напрямку бої тривають по всій лінії фронту, а всього там сталося 38 обстрілів, при чому 13 - з важкого озброєння.

За його словами, бандформування на цій ділянці найбільше використовували 82-мм і 120-мм міномети. Зокрема, мінометні обстріли сталися поблизу Красногорівки, Мар'їнки, Талаківки, Старогнатівки і Березової. Всього ворог випустив 98 мінометних мін.

"Переважна більшість цих обстрілів характеризувалося випуском партій від однієї до восьми хв. Біля Красногорівки і Мар'їнки бойовики стріляли з БМП, а поблизу Водяного випустили 3 артилерійські снаряди. Крім того, противник застосовував гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю по цих позиціях, а також у районі Широкиного і Новогригорівки. Також біля Широкиного і Новотроїцького вели обстріл ворожі снайпери", - розповів Лисенко.

На Луганському напрямку було затишшя. Не зафіксовано жодної збройної провокації з боку бойовиків.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News