Порошенко: Через анексію Криму Україна втратила 70% корабельного складу

Неділя, 3 липня 2016, 14:07

Україна втратила близько 70% корабельного складу внаслідок окупації Криму Російською Федерацією у 2014 році.

Про це повідомив президент Петро Порошенко під час урочистостей з нагоди святкування Дня Військово-морських сил у неділю в Одесі, передає УНІАН.

"Протягом тривалого часу держава не віддавала належної уваги своєму флотові. За чверть століття ми спромоглися добудувати лише чотири кораблі ще радянської закладки", - зазначив він.

"В результаті окупації 2014 року Російською Федерацією Кримського півострова Україна втратила близько 70% корабельного складу. Більшість наявних кораблів та катерів зараз потребують ремонту та модернізації", - додав президент.

Він анонсував поповнення ВМС ударними ракетними комплексами та кораблями.

"Символічно, що саме сьогодні до складу Військово-морських сил України увійдуть два броньових артилерійських катери, які передаються саме сьогодні на бойове випробування для постановки на озброєння", - зазначив Порошенко.

"Це лише початок – наступні серійні артилерійські десантні катери вже закладені на вітчизняних суднобудівних заводах і незабаром увійдуть до бойового складу флоту. В перспективі і добудова інших кораблів, поповнення флоту кораблями та судами необхідних типів, ударними ракетними комплексами, введення до складу морської авіації вітчизняного патрульного літака", - додав президент.

"Ці сплановані і ресурсно забезпечені заходи не тільки дозволять суттєво наростити бойовий потенціал флоту, а й нададуть певний імпульс розвитку національної економіки і приморських регіонів держави", - зауважив Порошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...