Під час розгону демонстрації в Єревані постраждали 60 осіб

Субота, 30 липня 2016, 05:24

Шістдесят осіб госпіталізовано в результаті розгону поліцією демонстрацій навколо території захопленого збройним угрупованням поліцейського полку в Єревані.

Про це повідомила прес-секретар міністерства охорони здоров'я Вірменії Анаіт Айтаян, передає "Інтерфакс-Україна".

"У медцентр "Сурб Григор Лусаворіч" доставлені 42 постраждалих, стан двох важкий. Одному оперують око, у другого опіки. Обговорюється питання його перевезення в спеціалізовану клініку. У медцентр "Еребуні" госпіталізовані 12 постраждалих, стан одного важкий", - зазначила вона.

За її словами, в медцентрі "Еребуні" знаходяться також п'ять постраждалих поліцейських, один - з вогнепальним пораненням в області живота, його оперують.

Крім того після зіткнення демонстрантів з поліцією було затримано більше 100 осіб.

"Піддані приводу більше 100 осіб", - заявив прес-секретар поліції Вірменії Ашот Агаронян.

17 липня група озброєних осіб захопила будівлю поліції в Єревані. При цьому вони вбили поліцейського і чотирьох чоловік поранили. Радикали вимагали звільнення координатора вірменської опозиційної громадської ініціативи "Установчий парламент" Жирайра Сефіляна, що знаходиться під арештом за звинуваченням у незаконному придбанні та зберіганні зброї. Члени збройної групи також вимагають відставки президента і уряду, формування уряду довіри.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування