Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українські десантники візьмуть участь у військових навчаннях в Литві

Неділя, 31 липня 2016, 03:34
Українські десантники візьмуть участь у військових навчаннях в Литві

У Литві 1-12 серпня відбудуться тактичні навчання "Флеймінг тандер-2016", на яких Збройні сили України будуть представляти військовослужбовці 80-ї десантно-штурмової бригади.

Про це з посиланням на Міністерство оборони України повідомляє УНІАН.

Зазначається, що артилерійські маневри відбудуться на базі навчального центру армії Литовської Республіки Пабраде поблизу міста. Багатонаціональний захід спрямовано на практичне вдосконалення умінь особового складу в ході спільного виконання завдань та підвищення рівня взаємосумісності між військовослужбовцями різних держав.

Крім того, українські десантники зможуть обмінятися досвідом з військовими Збройних сил США, ФРН, Бельгії, Латвії, Литви, Португалії щодо підготовки військовослужбовців, тренування командирського складу управління підрозділами та організації виконання завдань за призначенням, підкреслили в Міноборони.

"Українська назва навчань перекладається як "Полум'яний грім". Протягом двох тижнів під час цих маневрів наші артилеристи зможуть обмінюватися практичним досвідом з колегами з армій інших країн світу, - зазначив командир бригадної артгрупи полковник Данило Давиденко. — Навчання потужні, адже участь у них візьмуть понад 1100 військовослужбовців. І що найголовніше, вчення артилерійське. Досі ми не брали участі у подібних заходах міжнародного масштабу".

Зі складу 80-ї десантно-штурмової бригади за кордон відправляється штатний підрозділ - мінометний взвод і офіцери штабу для участі в командно-штабної фази навчань, поінформували в Міноборони.

Як вважає Давиденко, українські солдати і офіцери, враховуючи їх реальний та унікальний бойовий досвід, будуть одними з ключових персон на цих навчаннях. Оскільки, за його словами, всі без винятку десантники, які їдуть на навчання в Литву, брали участь в АТО.

Відзначається, що в Латвію мінометний підрозділ ВДВ ЗС України їде в повному бойовому спорядженні зі штатною технікою та озброєнням. Зокрема, це міномети 120-мм калібру 2С12 "Сані", прилади управління вогню і штатні засоби зв'язку. При цьому українські десантники здійснять марш на штатній техніці в Литовську Республіку, подолавши дистанцію близько 800 км.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування