Депутату райради, що скоїв п'яне ДТП, світить до 8 років

Неділя, 31 липня 2016, 13:48

Депутату Макарівської райради (Київська обл.) Матвію Євсеєнку, що став учасником ДТП під Києвом, інкримінують порушення правил безпеки дорожнього руху - ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України, яка передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Про це повідомили у Нацполіції.

Також санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого. 

За даними НП, депутата було затримано напередодні у порядку ст. 208 КПК.

"Чоловік перебуває у столичному ізоляторі тимчасового тримання. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру", - йдеться у повідомленні. 

"Після оформлення ДТП, що сталося 29 липня у Святошинському районі Києва, водій одного з автомобілів поскаржився на погане самопочуття. В нього був стан сп’яніння, що підтверджено документально, та тілесні ушкодження, які він спричинив сам собі. Правоохоронці викликали карету "швидкої", яка мала доставити пацієнта до лікарні. Однак він від госпіталізації відмовився, та бажаючи уникнути відповідальності, втік", - повідомили у поліції. 

За цим фактом у поліції Києва розпочато службове розслідування.

Столичні оперативні підрозділи проводили розшукові заходи для встановлення місця переховування фігуранта.

"За всіма відомими адресами чоловік не з’являвся, від правоохоронців переховувався. Проте оперативні співробітники знайшли його в одному з медичних закладів столиці, де він отримував медичну допомогу", - зазначили у НП.

У прокуратурі м.Києва повідомили, що 31 липня Євсеєнку повідомлено про підозру за ч.2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що призвело до тяжких наслідків).

"Зважаючи на особливий статус затриманого, повідомлення про підозру вказаній особі здійснено особисто прокурором міста Києва.  Наразі підозрюваний перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Підготовлено клопотання до суду щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, в ніч на 29 липня на Кільцевій дорозі у Києві сталася ДТП за участі депутата Макарівської райради Матвія Євсеєнка від ВО "Батьківщина".  Експертиза підтвердила 1,85 проміле алкоголю у його крові.  

27-річний депутат, перебуваючи у нетверезому стані за кермом автомобіля Toyota Land Cruiser,  намагався втекти від поліції, виїхав на зустрічну смугу та спричинив зіткнення з автомобілем "Волга", який рухався йому на зустріч.

Двоє людей, які перебували у "Волзі",  отримали важкі травми і перебувають у реанімації.

За фактом ДТП відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст 286 КК України. 

У "Батьківщині" повідомили, що Євсеєнка виключено з партії та з фракції ВО "Батьківщина" в районній раді. Рішення було ухвалено 29 липня на терміновому засіданні бюро Макарівської районної парторганізації.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування