У Єревані опозиціонери, які утримували будівлю полку ППС, здалися

Неділя, 31 липня 2016, 21:31

У Єревані опозиціонери - активісти загону "Сасна црер", які два тижні утримували будівлю полку патрульно-постової служби поліції - здалися владі. 

Про це 31 липня заявили у Службі національної безпеки Вірменії, повідомляє RFE/RL

"Спецпідрозділи вірменських правоохоронних органів змусили членів озброєної групи здатися владі. Будівля поліції повністю звільнена, 20 терористів були заарештовані", - йдеться у повідомленні. 

Раніше лідер опозиціонерів Варужан Аветисян заявив, що вони вирішили здатися, а "Перший вірменський інформаційний" опублікував заяву "Сасна црер", у якій пояснювалося таке рішення загону. 

"Поліція в останні дні дотримувалася стратегії виведення бійців з ладу за допомогою нанесення поранень в ноги, а вже сьогодні наш товариш був поранений в груди пострілом снайпера", - йдеться в документі. Чисельність загону значно зменшилася, зазначили активісти.

Минулої ночі, повідомляється у заяві, силовики здійснили штурм бази.

"Машиною звалили стіну, зупинилися. Виходячи з деяких міркувань, ми почали переговори", - зазначили члени загону. 

У неділю база піддалася інтенсивному обстрілу, а на її територію кидали шумові бомби. Після цього силовики на бронетехніці вторглися на об'єкт.

"У нас є два варіанти: перший - вступити в бій з поліцією і співробітниками інших служб, проливши кров людей, які мають мало відношення до режиму, і другий - утриматися від кровопролиття і стати військовополоненими", - повідомили активісти.

"Мета акції досягнута - у країні почалися протести. Тепер, щоб не допустити нових жертв, члени загону вирішили припинити збройний опір і продовжити боротьбу у статусі військовополонених. Це теж один із способів боротьби", - зазначають активісти. 

"Наш народ повинен боротися. Ми не допустимо, щоб наша країна стала російською губернією", - йдеться у заяві. 

Як відомо,  напад на відділення полку патрульно-постової служби було скоєно в Єревані 17 липня. При цьому був убитий поліцейський і поранені 4 людини. Озброєні люди взяли в заручники сімох людей і вимагали звільнення координатора опозиційної організації "Установчий парламент" Жірайр Сефіляна, заарештованого за звинуваченням в незаконному придбанні та зберіганні зброї.

Із захопленої будівлі поліції згодом були звільнені всі заручники. Опозиціонери зажадали відставки влади країни і формування нового уряду.

З моменту захоплення будівля полку ППС у Єревані відбулися кілька акцій на підтримку опозиціонерів.

24 липня члени угруповання "Сасна црер" спалили поліцейський мікроавтобус "Газель", а потім підпалили автомобільні покришки, в які були закладені патрони, що створило "реальну загрозу мешканцям прилеглих будинків".

30 липня на центральних вулицях Єревана також відбулася хода на знак підтримки збройного угруповання, яке захопило поліцейський полк.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування