Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кулик розповів, як потоваришував із Жиліним

Понеділок, 4 липня 2016, 16:33

Військовий прокурор сил АТО Костянтин Кулик заявляє, що його цивільна дружина Ірина Німець придбала авто у батька лідера "Оплоту" Євгена Жиліна, а гроші з закордонного рахунку знімала його донька у Німеччині.

Про це він повідомив у коментарі "Українській правді".

"У мене в декларації є лише одна квартира, яка належить моїй матері. Про те, що я не маю інших квартир і інших речей - я пройшов поліграф", - заявив він.

Кулик підтвердив факт знайомства із Жиліним. Більше того, він заявив, що у них були товариські стосунки.

"Щодо машини Жиліна - з Євгеном Жиліним я знайомий давно, ми познайомилися в Харкові, він був співробітником УБОП в Харківській області, дуже толковий і грамотний, він висів на дошці пошани. У Харкові ми разом розслідували економічні злочини, він вмів це розслідувати. Справу ми закінчили за 6 місяців, після цього у нас були ще дві справи і все. У нас так виникли елементарні товариські стосунки. Потім мене перевели в Полтаву, потім у Київ, через це я ні з ким не підтримував практично зв'язок в Харкові", - заявив Кулик.

Він також вважає, що переломний момент у житті Жиліна стався після його "незаконного арешту".

"Наскільки я розумію, Жиліна в житті перервав незаконний арешт і тримання під вартою. Потім він перестав довіряти системі і звільнився, у нього ввімкнувся імпералізм. Під час Майдану у нас були сварки. Ми через це перестали спілкуватися", - сказав Кулик.

За його словами, авто у батька Жиліна придбала Ірина Німець, з якою у Кулика є спільні діти.

"Щодо машини - Німець Ірина придбала машину у його батька у 2009 чи 2010 році, тобто це було ще до всіх подій. Це звинувачення записано лише, щоб мене очорнити", - заявив прокурор.

Він також зазначив, що гроші на валютному рахунку були призначені для його дитини від першої дружини, котра живе у Німеччині. Ці кошти, за словами Кулика, його матір перераховувала онуці.

"Щодо 43 тисяч євро за кордоном. Вони це чудово знають і спеціально про це мовчать. Вони мовчать, що в Німеччині від ще однієї жінки у мене є діти. Дитина проживає в Німеччині, і є такою ж онукою в моєї мами, як і діти від Німець. Ці гроші клалися на мою карточку, щоб дитина в Німеччині їх знімала. Це ж елементарно перевіряється, можна було викликати мою маму, можна було мене викликати і запитати", - сказав Кулик.

Нагадаємо, як вказано у повідомленні про підозру, на валютних картках у Кулика були 43700 євро, (еквівалент 653728,43 грн), які були зняті у Німеччині та Люксембурзі "невстановленими особами".

Крім того, слідчі наголошують, що Кулик не вказав у декларації за 2013 рік авто TOYOTA LAND CRUISER 100 випущене у 2003 році, яким він почав користуватися у 2010 році на підставі довіреності, виданої Жиліним Володимиром – батьком одного з лідерів терористичної організації "Оплот" Євгена Жиліна.

Цим автом, згідно з підозрою, Кулик користується і досі, хоча власником авто з жовтня 2010 року стала Німець.

Роман Кравець, Тетяна Кусок, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування