У Торецьку місцеві жителі намагалися завадити руху військової техніки

Вівторок, 5 липня 2016, 09:39

У Торецьку 4 липня близько 22:00 група людей із числа раніше судимих у стані алкогольного сп'яніння намагалася перешкодити пересуванню військової техніки.

Про це повідомляє поліція Донецької області.

"Вони привернули увагу відпочиваючих ввечері у центрі міста городян, в результаті на проїжджій частині зібралося близько 100 місцевих жителів, перекривши дорогу", – інформує відомство.

 

Начальник поліції Донеччини В'ячеслав Аброськін підняв за тривогою працівників Торецького відділення поліції.

 

На місце подій прибули генерал і начальник Торецького ВП Олексій Мірошниченко. Вони поспілкувалися з ініціативною групою осіб, пояснили людям, що переміщення військових пов'язані з близькістю лінії розмежування і захистом мирного населення.

 

"Під приводом страху обстрілу Торецька бойовиками група намагалася блокувати наших військових, які змінювали своє розташування. Мною було дано наказ розблокувати дорогу і затримати активних учасників, що і було зроблено співробітниками поліції Торецька", – пояснив Аброськін.

 

"Шкода, що місцевий мер перебував осторонь як сторонній спостерігач, байдуже спостерігав з боку", – сказав він.

 

"Поліція і далі буде підтримувати ЗСУ і не дозволить будь-кому перешкоджати виконувати свій обов'язок по захисту держави. Винні понесуть відповідальність, передбачену чинним законодавством", – додав начальник поліції Донеччини.

 

Ініціаторів "заворушень", які були у стані алкогольного сп'яніння, доставили у відділення поліції.

Грубих порушень громадського порядку не допущено.

Станом на 23:20 протест було припинено, мешканці розійшлися.

До ранку вівторка в Торецьку організували посилене патрулювання.

Також 4 липня голова Національної поліції Донеччини В'ячеслав Аброськін оприлюднив фотографії затриманих "активістів" і зазначив, що тепер на них чекає суд.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування