Порошенко: через 2 місяці телевежа на Карачуні має стояти

Вівторок, 5 липня 2016, 13:47

Президент Петро Порошенко розраховує, що телевежу на горі Карачун біля Слов'янська Донецької області відновлять за 2 місяці.

Такий дедлайн він поставив, виступаючи у вівторок в Слов'янську з нагоди 2-ої річниці визволення від бойовиків північних міст Донецької області.

"Ми домовилися, що вже через 2 місяці телевежа має бути відбудована. Більше терміну я не даю! І гроші на це мають бути знайдені і передавачі… Це право народу на правду, яке ми маємо захистити", – сказав Порошенко.

Він підкреслив важливість відновлення українського телерадіомовлення на Донбасі в умовах, коли в рамках гібридної війни ворог веде потужну інформаційну диверсію.

Як відомо, на початку травня в Міністерстві інформаційної політики, повідомили, що на Карачун почали завозити конструкції нової телевежі.

У червні фахівці прогнозували, що на монтаж вишки знадобиться приблизно 3 місяці. Бюджет відновлення телевежі склав 10 мільйонів гривень.

Голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський 22 червня звинуватив керівника Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення у саботажі відновлення телевежі.

Телевежа на Карачуні була знищена в ході бойових дій на початку липня 2014 року, що позбавило українського ефірного мовлення значну територію північної Донеччини.

Валентина Романенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News