Онищенко заявив, що він – в Австрії

Вівторок, 5 липня 2016, 14:26
Онищенко заявив, що він – в Австрії
Дмитро Ларін, УП

Народний депутат Олександр Онищенко заявив, що перебуває в Австрії, де готується до Олімпіади.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Те, що зараз відбувається, не що інше, як вибірковість процесу з повною відсутністю доказової бази. Це своєрідна спецоперація - бездоказова. Все було узгоджено заздалегідь, і докази не потрібні. Хід операції показує, що мені не дали б права захищатися належним чином", - заявив він.

Онищенко запевняє, що його життя під загрозою.

"І головне, що багато людей від влади дуже НЕ зацікавлені, щоб я почав говорити, у зв'язку з цим бачу явну загроза моєму житті! Тому я прийняв рішення не дозволити себе показово заарештувати в залі ВР, зараз готуюся до Олімпіади, на тренуваннях в Австрії", - написав він.

Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомляв, що Онищенко вилетів з Києва до Мінська.

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький у вівторок підтвердив, що Онищенко зараз перебуває не в Україні.

"Онищенка нема в Україні. За останньою інформацією, він не в Україні, і не у Відні, як казали. Я не можу сказати багато, але я скажу: у Відень через Мінськ не літають", – сказав Холодницький.

Як відомо, Рада дала згоду на притягнення до відповідальності, затримання та арешт Онищенка. За це проголосували 275, 265 та 263 депутати відповідно.

За даними слідства, Онищенко з поплічниками продавали газ держпідприємства "Укргазвидобування" за допомогою кількох своїх компаній через "псевдобіржі", що завдало державі збитків на суму понад 1,613 млрд гривень.

Керівниками злочинного угрупування крім самого депутата вважаються його матір Інесса Кадирова і бізнесмен Валерій Постний.

Сам Онищенко заперечує всі звинувачення на свою адресу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...