В ЄС попередили про спробу зірвати безвіз через зміни до спецконфіскації

Середа, 6 липня 2016, 09:42

В Представництві ЄС в Україні поширили заяву про те, що у Верховній раді мала місце спроба змінити ключовий "безвізовий" закон про спецконфіскацію. Проект був схвалений комітетом, але у вівторок – відкликаний.

Про це йдеться у повідомленні Представництва ЄС в Україні на сторінці у Facebook.

У Представництві наголосили, що удосконалення законодавства з повернення активів було і є одним із зобов’язань, які взяла на себе українська влада у рамках процесу візової лібералізації.

"Представництво ЄС хоче ще раз нагадати, що згідно зі своєю попередньою оцінкою пакету "безвізових" законів прийнятих Верховною радою у лютому 2016, проект закону про конфіскацію (№4811) не містить вагомих гарантій захисту прав власності, що відповідало би стандартам ЄС", - йдеться у повідомленні.

Втім, згідно з інформацією з сайту ВР, проект №4811 5 липня було відкликано і знято з розгляду. Пізно ввечері 5 липня цієї позначки не було.

Варто зазначити, що експертна спільнота раніше також розкритикувала даний законопроект, назвавши його клоном раніше відхиленого правоохоронним комітетом проекту №4057.

"Правовий аналіз РПР вад та наслідків ухвалення законопроекту №4811 про арешт та конфіскацію активів корумпованих чиновників показав, що проект закону становить суттєву загрозу основоположному праву власності  для всіх громадян України і має бути відхилений", – йдеться у екстренній заяві експертів анткорупційної групи Реанімаційного пакету реформ.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування