Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НАБУ оприлюднило імена адвокатів-спільників Онищенка

Середа, 6 липня 2016, 22:32

Національне антикорупційне бюро оприлюднило прізвища адвокатів, які входять до злочинної групи депутата Олександра Онищенка.

У прес-службі відомства повідомили, що відмивати гроші політику допомагали троє осіб, які мали право займатися адвокатською діяльністю.

Згідно з інформацією НАБУ, адвокати Циганков, Копусь та Маковський "здійснювали реєстрацію фіктивних суб’єктів підприємницької діяльності та супроводжували їх незаконну діяльність, спрямовану на конвертацію в готівку коштів, отриманих від реалізації природного газу, видобутого в межах спільної діяльності з ПАТ "Укргазвидобування".

"Із зазначених трьох адвокатів, за місцем проживання та роботи яких проводилися обшуки, представництво інтересів підозрюваних у так званій "справі Онищенка" здійснює лише адвокат Циганков", - сказано у повідомленні.

"В ході досудового розслідування встановлено, що з його офісу здійснювалось безпосереднє управління коштами, отриманими внаслідок злочинної діяльності з перепродажу державного газу. При цьому Циганков, зловживаючи наданими законодавством адвокатськими гарантіями, перераховував з рахунків фіктивних підприємств кошти на власний розрахунковий рахунок", - додали у відомстві.

За інформацією НАБУ, представництво інтересів Онищенка  здійснює АО "Авер Лекс", до якого жоден із зазначених вище адвокатів не входить.

"Будь-які слідчі дії щодо адвокатів обʼєднання "Авер Лекс" не проводились", - зазначили у відомстві.

На причетність до "справи Онищенка" слідчі перевіряють й інших осіб, в тому числі адвокатів.

Як відомо, 5 липня 2016 року в рамках розслідування корупційної схеми з перепродажу газу, видобутого за договорами спільної діяльності з ПАТ "Укргазвидобування"  слідчі здійснили 21 обшук, серед яких вісім обшуків у приміщеннях та автомобілях, що належать чи використовуються адвокатами Циганковим, Копусь та Маковським

 Циганков напередодні покинув межі України.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...